0
Domaći fudbal

FOTO: Želimir Krstev

PLES VELIKOG MAJSTORA: Oproštajna utakmica Saše Stojanovića, bivši saigrači porukama pokazali o kakvoj se veličini radi! (VIDEO)

Objavljeno: 18.06.20 u 20:30

Utakmica 30. kola Superlige Srbije između Radničkog i TSC-a staviće tačku na jednu epohu. Legendarni Saša Stojanović će zvanično okačiti kopačke o klin.

Odlaskom Saše Ilića i Nenada Milijaša ostao je jedan bastion srpskog fudbala koji je odolevao vremenu i pričao  legendu o srpskom fudbalu, a to je bio niški fudbaler. Ukoliko pratite srpski fudbal, mala je verovatnoća da za popularnog ‘Cakija’ niste čuli. Prkosio je vremenu, ali je u 38. godini odlučio da okači kopačke o klin i spusti zavesu na zaista impresivnu karijeru.

Rođen je u Pasi Poljani, naselju u Nišu, igrom sudbine, baš odatle dolazi još jedna ikona fudbala, što najbolje govori da Pasipoljanci važe za fudbalske dirigente u čijoj su simfoniji uživale generacije. Stojanović je na današnjoj pres konferenciji najavio meč i svoj oproštaj. Radnički navijače poziva da dođu nešto ranije na stadion, meč počinje u 21 čas, a prethodi mu ceremonija u čast Saše Stojanovića.

FOTO: Želimir Krstev

– Pred nama je meč protiv veoma jakog protivnika. TSC je kvalitetna ekipa, a naš su dužnik, pošto smo u prvom delu sezone izgubili u Senti rezultatom 2:0, tako da imamo i dodatni motiv da im se revanširamo. Ja i moji saigrači želimo taj revanš, ali i da pobedom završimo ovu sezonu. Sigurno da mi nije lako pred ovaj susret. Biće puno emocija, ali odluku da okončam karijeru doneo još pred početak sezone. Srećan sam što će se moja poslednja utakmica u karijeri igrati u Nišu, na stadionu na kojem sam načinio svoje prve fudbalske korake. Iskoristio bih priliku da pozovem Meraklije i sve Nišlije da dođu na Čair u što većem broju, jer bi mi bila velika čast i zadovoljstvo da još jednom igram pred njima– kazao je Stojanović.

FOTO: Promo – Radnički

Putem društvenih mreža kluba objavljen je video sa najboljim potezima Stojanovića, u kome su mu se porukama obratili fudbaleri koji su zajedno sa njim nosili dres Radničkog, ali i veliki prijatelji Aleksandar Jovanović, Aleksandar Stanisavljević, Ivan Konovalov, Nenad Stamenković, Lazar Arsić i Miloš Petrović.

Stojanović je ponikao na Čairu, potom je nastupao za PSV Ajnd Hoven, Ajndhoven, RBC Rozendal, Aris Limasol, Hapoel Haifu, Etnikos Ahnu, Univerzitateu Kluž i Crvenu zvezdu.

Dres Radničkog Stojanović je nosio u 144 navrata, postigao je 23 gola uz 25 asistencija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter