0
Fudbal

FOTO: FSS

LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ: Termin baraž meča sa Norveškom je sasvim korektan

Objavljeno: 18.06.20 u 13:06
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković izjavio je da je tremin polufnala baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Norveske sasvim korektan.
 

UEFA je juče donela odluku da će se meč između Norveške i Srbije igrati 8. oktobra u Oslu.
 
– Iako je naša želja bila da se obe utakmice igraju u novembarskom terminu, ništa nam na planu priprema ne remeti ova odluka UEFA da se polufinalna utakmica protiv Norveške igra 8. oktobra. Prateći sve što se dešavalo u poslednje vreme, očekivali smo da to budu oktobar ili novembar. Dobro je u svakom slučaju što se ne igra u septembru, jer igrači ipak moraju da uđu u takmičarski ritam kroz nastupe u svojim klubovima i podignu formu na neki optimalan nivo posle ove prinudne pauze. Mislim da je ovo sasvim korektan termin, pošto nas pre toga očekuju i dva iskušenja u Ligi nacija. Taman da se stabilizuje forma naših reprezentativaca i da izaberemo najbolju moguću postavu za mec godine 8. oktobra – rekao je Tumbaković za sajt FSS.
 
Selektor Srbije poručuje da su on i njegovi saradnici iz stručnog štaba već odradili kompletnu analizu narednog protivnika, kao i oba potencijalna rivala u finalnom meču Lige nacija.
 
– Mi smo apsolutno bili spremni i za martovski termin, pošto smo sve isplanirali do najsitnijih detalja. Bila je ideja da Moca Vukotić i Zoran Filipović putuju u Glazgov, jedan da skautira Škotsku, drugi Izrael. Sada sve to pomeramo za oktobar, mada i bez toga imamo gomilu informacija o svakom igracu iz sve tri reprezentacije – rekao je Tumbaković.
 
– Jasno je da smo fokusirani na Norvešku i podatak da se finale igra 12. novembra ostavlja nam sasvim dovoljno vremena da se u slučaju pobede u Oslu još temeljnije pripremimo za poslednji korak ka Evropskom prvenstvu. Ne bih govorio o konkretnim imenima, ali mi imponuje taj timski duh Norveške koji nije krasio nijednu njihovu generaciju u prethodnih 20-30 godina. Tačno je da imaju fudbalere koji svojim individualnim kvalitetom zavređuju posebnu pažnju, ali su još jači kao celina čije su osnovne odlike diciplina, borbenost i želja da se dode do zajednickog cilja – zaključio je Tumbaković.
 
FOTO: FSS
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter