0
Evrokupovi

fudbaler reprezentacije Srbije na utakmici kvalifikacija za UEFA Evropsko prvenstvo 2020 godine protiv Ukrajine na stadionu Rajka Mitica, Beograd 17.11.2019. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Reprezentacija, Srbija, Ukrajine, UEFA Evropsko prvenstvo, EURO 2020

UEFA DONELA ZVANIČNU ODLUKU: Evrokupovi u dosad neviđenom formatu, poznat i datum odigravanja meča Norveška – Srbija!

Objavljeno: 17.06.20 u 18:23

UEFA je održala sastanak na kome je odlučena budućnost Lige šampiona i Lige Evrope za ovu sezonu, ali su donete i mnoge važne odluke vezane za budućnost fudbala, koje se tiču i naše reprezentacije, ali i Crvene zvezde i Partizana, kao i Vojvodine i TSC-a, koji su obezbedili Evropu za narednu sezonu.

Ove sezone će Liga šampiona i Liga Evrope biti odigrana po promenjenom formatu, od četvrfinala do finala, gde će se igrati po principu F8, gde će se jedan meč igrati u četvrtfinalu, polufinalu i finalu.

UEFA NAPOKON ODLUČILA: Poznati termini i završnica Lige šampiona!

Kao što smo i pisali, Liga šampiona će se završiti Fajnal-ejtom koji će biti održan u glavnom gradu Portugala, Lisabonu.

Pre toga treba da se odigraju i preostali mečevi osmine finala: Mančester siti – Real Madrid, Bajern – Čelsi, Juventus – Lion i Barselona – Napoli.

Ti dueli planirani su za 8. avgust.

Pobednici će se pridružiti Atletiku, Pari Sen Žermenu, Atalanti i Lajpcigu.

Fajnal-ejt je planiran od 12. do 23. avgusta.

Po istom principu biće organizovana i završnica Lige Evrope, koja će se igrati u četiri nemačka grada: Gelzenkirhenu, Diseldorfu, Kelnu i Duizburgu.

Drugo po kvalitetu evropsko takmičenje privešće se kraju od 10. do 21. avgusta. Finale će organizovati Keln.

Superkup Evrope planiran je za 24. septembar u Budimpešti.

FOTO: FSS

Što se fudbalske reprezentacije Srbije tiče, ona će igrati 8. oktobra protiv Norveške u plej-ofu Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2021.

Kako je saopšteno iz Evropske kuće fudbala (UEFA), Srbija će osmog oktobra igrati u Norveškoj i ako pobedi, za plasman na EURO igraće 12. istog meseca.

Potencijalni protivnik ‘orlova’ u finalnom meču su reprezentacije Izraela ili Škotska.

Evropsko prvenstvo u fudbalu odloženo je za 2021. godinu zbog pandemije koronavirusa, pa su samim tim i baraži za EURO pomereni.

Igra se samo jedan meč, što znači da su našoj reprezentaciji potrebne dve pobede iz dva meča ako želi da se nađe na Evropskom prvenstvu.

U prvom meču smo gosti, dok ćemo u potencijalnom drugom biti domaćini.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter