0
Evropske lige

SKUPO ĆE GA KOŠTATI SLIKA: Krivični postupak protiv navijača koji je utrčao u teren u Majorki

Objavljeno: 15.06.20 u 14:35

Fudbalska liga španije Primera pokrenuće krivični postupak protiv navijača koji je utrčao u teren tokom utakmice Majorke i Barselone, koja se igrala bez publike zbog pandemije korona virusa.
Incident se dogodio sinoć tokom utakmice u Majorki, gde je Barselona pobedila sa 4:0. Na stadionu je bio minimalan broj ljudi, dve ekipe, zaposleni u organizaciji i mediji, ali je jedan navijač ipak uspeo da se provuče.

– Primera će pokrenuti odgovarajući krivični postupak, pošto je napravljen prekršaj – navodi se u saopštenju rukovodstva prve španske lige.

Navijač je obučen u Mesijev dres reprezentacije Argentine sa brojem 10, u 53. minutu utakmice utrčao u teren i pokušao je da se slika sa igračem Barselone Djordijem Albom.

Muškarac, koji nije nosio zaštitnu masku, zatim je otrčao do centra terena da pronadje Mesija i tada su ga uhvatili redari.

-Moj san je da se slikam sa (Lionelom) Mesijem ili da uspem da ga upoznam. Želeo sam da ga potražim, ali sam video da je tu Djordi Alba i pitao sam ga da se slikamo. Onda sam otrčao do Mesija, ali se videlo da ne želi da se slika, zbog virusa – rekao je izgrednik za španski radio ‘Cope’.

– U brzini sam napravio fotografiju, ne vidi se mnogo, ali me je policija naterala da sve obrišem – dodao je mladi navijač.

On je rekao da očekuje da će biti novčano kažnjen.

Primera je saopštila da je on ušao u teren ‘kršenjem protokola uspostavljenih u sklopu postojećih zdravstvenih pravila i nepoštovanjem naredbi privatnog obezbedjenja‘.

– Osim toga, Primera želi da pokaže da u potpunosti osudjuje takvo ponašanje koje ugrožava zdravlje drugih i integritet takmičenja – navodi se u saopštenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter