3
Domaći fudbal

FOTO: Prva liga Srbije

PRVA LIGA SRBIJE: Iznenađenje u Lazarevcu, Zlatibor pobedio Kolubaru i došao na korak od ulaska u Superligu, ali da li će tamo igrati?!

Objavljeno: 15.06.20 u 20:45

Derbi meč vredan plasmana u viši rang završen je iznenađenjem i pobedom gostujućeg Zlatibora koji je savladao Kolubaru rezultatom 1:2 (0:0), te je na taj način došao na korak od Superlige.

Ovaj trijumf vinuo je goste na deobu prvog mesta sa Grafičarom, ali ono što je još bitnije Zlatibor je obezbedio plasman u Suprrligu Srbije naredne sezone.

Međutim, pitanje je hoće li igrati najelitniji rang s obzirom na to da njihov stadion ‘Švajcarija’ u Čajetini ne ispunjava uslove za Superligu.

Zlatibor je pred ovaj meč imao bod viška od Kolubare, a golovima u 48. i 83. minutu rešili su pitanje pobednika. Kolubara je počasni gol dala u 87. minutu, a vredi pomenuti da su čitavo drugo poluvreme igrali sa igračem manje.

Ovaj trijumf Zlatibora sa oduševljenjem su dočekali i u redovima Grafičara koji je takođe matematički obezbedio plasman u SL kolo pre kraja. Ipak, i popularni Grafosi imaju problema sa infrastrukturom i pitanje je hoće li u elitu.
Bačka, Metalac i pomenuta Kolubara daće preostala dva mesta, ali vredi pomenuti da postoji mogućnost da neko od klubova ‘kupi’ mesto u SL ukoliko Grafičar i Zlatibor odustanu.

 

Prva liga Srbije, 29. kolo:

Subota:

Grafičar – Metalac 2:1

Budućnost – Sinđelić 2:0

Kabel – Smederevo 0:1

Nedelja:

Novi Pazar – Radnički 1923 1:1

Radnički Pirot – Dinamo 1:0

Trajal – Žarkovo 0:0

Zemun – Bačka 0:2

Ponedeljak:

Kolubara – Zlatibor 1:2

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

3 Komentara

  1. Jedini tim koji iz ove lige,a bogami i super lige(ne računajući zvezdu,partizan i ajde vojvodinu) ispunjava infrastrukturalne uslove i ima najlepši stadion u zemlji je Smederevo.Ali se ono proterije u srpsku ligu iz nekih razloga,a timovi sa ogradjenim livadama ulaze u više rangove.A onda kada dodji na jedan ozbiljan stadion ne znaju gde je levo,a gde desno.Ali ok,valjda tako treba.Sportdki pozdrav!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. U ovom „cirkus igralištu“ jedno je sigurno.
    Položiš menice i gotova stvar.
    Znači:
    Novi Pazar je novi superligaš.
    Sa srećom.

    0
    0
    Odgovori
  3. Zlatibor ima u uzici stadion Koji ispunjava tako da zlatibor ide sto posto sto se Tice kolubare ima ogranicen kapacitet stadiona ako neprosire tribine graficar ce odustati kao filijala zvezdina emoze u prvu ligu bilo bi lepo da kolubara udje povodom sto godina kluba Lazarevac je grad fudbala I sporta

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter