3
Fudbal

FOTO: Youtube/Fubo Sports

BIVŠI SAIGRAČ ALEKSANDRA KATAIJA OPTUŽIO SRBINA ZA RASIZAM: ‘Nije me pogledao u oči dva meseca’

Objavljeno: 12.06.20 u 14:50

Aleksandar Katai, naš povremeni fudbalski reprezentativac i donedavno član Los Anđeles Galaksija, kluba iz kog je morao da ode posle spornih objava njegove supruge Tee povodom novonastale situacije u Sjedinjenim Američkim Državama, našao se na udaru bivšeg saigrača.

I to ne bilo kakvim udarom.

‘Si-Džej’ Sapong ga je, naime, optužio – za rasizam.

SKUPO GA JE KOŠTAO STAV SUPRUGE: Galaksi otpustio Kataia, da li je to prilika za Zvezdu?!

Čarls Nana Kvabena Sapong, 31-godišnji Amerikanac koji je sa Kataijem prošle sezone igrao u Čikago Fajeru, rešio je da u jednoj emisiji progovori o sopstvenom iskustvu sa našim reprezentativcem.

– Imam ja sopstveno iskustvo sa Katijem. A kada sam video šta je uradila njegova žena, samo se potvrdilo ono što sam već znao. I, stvarno je dobro što o ovome mogu da pričam – započeo je Sapong svoju ispovest.

Tome je odmah dodao i sledeće:

– Došao sam u ekipu (Čikaga) poslednje nedelje priprema, prethodno sam sve vreme radio sa saigračima u Filadelfiji. Odjednom – taj trejd. Odlazim iz kluba u kome je dve trećine igrača bilo tamnoputo u jednu ekipu u kojoj su nas samo dvojica, trojica bili takvi. Uglavnom, na stranu što sam bio u manjini, prosto sam se našao u novom timu i hteo sam da pokažem da sam dostojan član te ekipe, dobar saigrač. Upoznavao sam ljude, gledao da se uklopim i kunem vam se, Katai me nije pogledao nijednom u oči tokom prva dva meseca dok sam bio tamo – ističe on.

Na kraju je izneo i neke detalje:

Mislio sam… Dobro, u karijeri naiđete na igrače koji su jednostavno zatvoreni u sebe, povučeni su, dođu, treniraju, daju neki gol, uzmu platu i to je to. Znam da ima takvih, upoznao sam ih, uvek sam im ostavljao dovoljno prostora da budu takvi kakvi jesu. Ali, kada je utakmica, onda pokušavam da komuniciram s tobom, da bismo bolje sarađivali, i to za dobrobit tima, a ti nećeš ni da me pogledaš?! Šta se tu dešava? I, onda se desi da ja budem sam kod dalje stative, pred praznim golom, ali taj momak reši da šutira iz ‘mrtvog ugla’, otprilike 30 stepeni u odnosu na gol-liniju. Čoveče… Posle toga uzmem snimke, sednem sa trenerima, kažem im ‘Evo, pogledajte ova moja trčanja. Šta ja mogu da uradim bolje?’. Nije mene zanimala reakcija, nego iskreni odgovor, kako da ja budem bolji. I, posle malo zamuckivanja, delovalo mi je da, kao… primećuju oni šta se dešava, ali ne znaju kako da tome priđu. U stilu ‘Možda i znamo šta je, ali ne znamo kako da ti to saopštimo’. Osetio sam da ta energija nije baš kako treba… – zaključio je Sapong, koji je četiri puta igrao za američku reprezentaciju.

FOTO: Youtube/Fubo Sports/screenshot

0
0

3 Komentara

  1. Ja nisam rasista ali ova tip bi mogao da se pogleda u ogledalo, sta je tu rasizam? Jednostavno mu nije prijala face pa ga covek nije ni gledao.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter