0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

KUP SRBIJE: Iskustvo pobedilo mladost, Vojvodina prvi finalista Kupa!

Objavljeno: 10.06.20 u 19:06

Najmasovnije fudbalsko prvenstvo Kup Srbije dobio je prvog finalistu za 2020. godinu.

U duelu mladosti protiv iskustva, slavilo je iskustvo. U prvom polufinalu Kupa Srbije Čukarički je dočekao Vojvodinu, a gosti su se u finale plasirali nakon ‘minimalca’ i pobede 1:0.

FOTO: FK Čukarički

Nije Kiša zaustavila fudbalere na Banovom brdu, Vojvodina prvom prilikom otvorila meč, već od trećeg minuta Drinčić je centrirao i pronašao Saničanina, njegov udarac prošao je kraj gola. Tri minuta kasnije prebacio je Birmančević celu ekipu Vojvodine, Tedić je šutirao, a njegov volej prošao je kraj gola.

FOTO: FK Čukarički

U nastavku je malo spao ritam igre, imali su timovi poluprilike, ali nije bilo ozbiljnijih šansi za gol. Oslanjao se Čukarički na Birmančevića, ali na drugom kraju centaršuteva nije bilo realizacije. Igrao se 31. minut, centrirao je Drinčić, Nemanja Čović je uspeo da pronađe prostor između Asmira Kajevića i Nikole Ćirkovića, Petrović nije mogao da reaguje 0:1, stajalo je na semaforu.

FOTO: FK Čukarički

U samoj završnici Birmančević je šutirao sa slobodnjaka, a njegov udarac sa preko 30 metara ukrotio je Rockov. Potom se oprobao i Ćirković, ali nije bilo veće opasnosti po gol Rockova.

Strpljivo je u nastavku Voša čuvala stečenu prednost, dok domaćin nije uspeo da probije kroz odbrambeni bedem ispred gola Rockova. U samoj završnici mogla je Vojvodina i do 2:0, Zukić je šutirao, ali je pogodio prečku.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter