0
Evropske lige

KREĆE LOPTA U ŠPANIJI: Nastavlja se najduža utakmica u istoriji fudbala

Objavljeno: 10.06.20 u 15:10

U sredu, 10. juna biće okončana najduža utakmica u istoriji fudbala. Od 20 časova snage će odmeriti Rajo Valjekano i Albasete, u meču 20. kola španske Segunde.

Ovaj meč ne bi predstavljao temu o kojoj bi pisali mediji, da se ne radi o utakmici koja je počela 15. decembra 2019. godine, a nastaviće se tačno pet meseci i 26 dana kasnije. Meč je tada prekinut jer Ukrajincu Romanu Zozuliji domaći navijači uzvikivali da je nacista.

Organizaciono telo Segunde tada je saopštilo da se slaže sa odlukom sudije Hose Antonio Lopesa Toka da prekine utakmicu, za koju je rekao da je doneta na zahtev obe ekipe zbog „teških uvreda i pretnji“ upućenih Zozuliji. Razlog ovakvih povika navijača Raja je taj što je Zozulija na društvenim mrežama često kačio sporne fotografije i poruke, uglavnom desničarski nastrojene.

Posle skoro šest meseci optužbi i primedbi, ovaj meč će se ipak odigrati, ali, zbog pandemije koronavirusa, bez prisustva navijača. Utakmica će početi drugim poluvremenom, a Albasete će imati igrača manje jer je Edi Silvestre dobio crveni karton zbog oštrog prekršaja. Zuzulija i njegov Albasete biće sigurni od udara navijača domaćeg tima, za koji je, inače, Ukrajinac prethodno nastupao, ali je sigurno da će sve oči biti uprte u njega.

Ovaj meč će ujedno biti prvi koji će biti odigran u Španiji, dok je Primera startovati u dan kasnije derbijem između Sevilje i Betisa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter