0
Domaći fudbal

DRAMA U ČAČKU: Pozlilo bivšem fudbaleru Borca koji štrajkuje glađu, reagovala hitna pomoć

Objavljeno: 10.06.20 u 12:21

Bivši igrači Borca iz Čačka štrajkuju zbog neisplaćenih zarada. Veliki broj bivših fudbalera ogorčen je zbog situacije u nekada redovnom članu elitnog ranga domaćeg fudbala, a njih 25 potpisalo je saopštenje jer im nisu isplaćene zarade.

Klub je u međuvremenu istupio iz svih takmičenja, a onda je doveden FK Provo, sadašnji Borac 1926.

Kako prenosi Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost na društvenim mrežama, jednom od fudbalera je sinoć pozlilo. Odlučeno je da on prkeine štrajk i bude smešten u hotel, gde mu je ukazana lekarska pomoć.

 

Bivši igrači su se obratili javnosti pre nekoliko dana:
– Obaveštavamo javnost da smo dana 25.05.2020 poslali pismo na adresu grada Čačka kome smo dali rok od 10 dana da se mirnim putem dogovorimo o isplati dugova koji FK Borac ima prema nama, po pravosnažnim sudskim presudama nadležnih sudskih organa.

MARKOVIĆ: Političari nas ignorišu, kolege podržavaju, to nam daje snagu! GRADONAČELNIK: Nismo prava adresa!

– FK Borac bio je finansiran iz gradskog budzeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odluka o istupanju iz svih takmičenja i dovođenje FK Provo (sadašnji FK Borac 1926) u Čačak učinjeno je uz prećutnu podršku grada Čačka a sa jasnom namerom da nam se ne plate pošteno zarađene plate – navedeno je u tom saopštenju.

TUŽNA SLIKA SRPSKOG FUDBALA: Bivši igrači Borca otpočeli istorijski štrajk glađu, poruke podrške stižu sa svih strana (FOTO)

Podsetimo, podršku fudbalerima koji štrajkuju pružio je video porukom fudbaler Mančester junajteda Nemanja Matić kao i nekadašnji igrači ovog kluba, a prvog dana su im u poseti bili i bivši igrači Jagodine, koji imaju slične probleme.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nemanja Matić šalje poruku podrške bivšim fudbalerima FK Borac Čačak koji su stupili u šrajk gladju!

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter