4
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DEJAN STANKOVIĆ: Znamo naše ambicije, ‘derbi’ igramo kao tim, nema pojedinaca!

Objavljeno: 09.06.20 u 16:18

Crvena zvezda će sutra od 20 časova u okviru polufinala Kupa Srbije gostovati Partizanu, a očekivanja pred susret sa večitim rivalom izneo je Dejan Stanković.

Šef stručnog štaba novog-starog šampiona ističe da je ekipa spremna za 200. derbi, kao i da veruje da će fudbaleri koje trenira izaći hrabro na teren sa željom da se nadmeću.

Imali smo vremena posle Radnika da odmorimo. Derbi dolazi u pravo vreme, za Crvenu zvezdu, igrače, mene. Već je 200. derbi, vreme baš brzo prolazi. Nema tu posebnih očekivanja, moraš da budeš pravi, da uđeš u utakmicu kao da je poslednja. Mečevi sa Partizanom uvek nose dozu iznenađenja, a ja se nadam da ćemo mi biti ti koji će iznenaditi. Spremni smo, znamo šta naš čeka, moramo da budemo hrabri – počeo je Stanković.

Nema šef stručnog štaba Zvezde igračkih dilema oko sutrašnjeg meča.

Znam ko će igrati, ko će biti na klupi, ko neće. Jedine dileme koje imam su unutar terena. Videćemo na koji način možemo da iznenadimo večitog rivala. Imam još danas i sutra da sklopim tim kako mislim da treba. Ipak, kod mene nema prvih 11. Postoje samo tim i ekipa. Svi pobeđujemo i svi gubimo, pa čak i onaj koji ne bude u protokolu sutra će mi biti značajan jednako koliko i onaj na terenu. Isto važi i za momke na klupi, svašta može da se desi u okviru 90. minuta i svi treba da budu fokusirani. Izvešću momke koji su stopostotno spremni da odigraju derbi. Treniramo, da bi u ovakvim utakmicama znali ko je mentalno i fizički spreman za meč kao što je sutrašnji.

Kao ultimativni cilj, Dejan Stanković najavljuje prolazak u finale Kupa Srbije.

Znamo koje su naše želje i ambicije. Cilj nam je da prođemo, a da li ćemo biti efikasni, da li ćemo igrati dopadljivo, da li će to biti kroz penale ili neko drugo fizičko ili mentalno nadmetanje, teren će nam odgovoriti. Spremni smo na bilo kakav scenario. Derbi uvek sa sobom nosi tajne, ima posebnu čar i zbog toga ćemo sutra videti šta će biti – podvlači Stanković.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter