0
Evropske lige

FOTO: Youtube/screenshot

ROMAN ABRAMOVIČ PODIGAO NEVEROVATNU PRAŠINU: Svetski mediji bruje, poznati Rus iskeširao 120 miliona dolara za ‘Vrisak’?!

Objavljeno: 08.06.20 u 17:30

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič podigao je veliku prašinu.

Svetski mediji preneli su da je za 120 miliona evra kupio „Vrisak„, čuveno umetničko delo norveškog slikara Edvarda Munka.

Mediji su pozivajući se na izvor koji prati aktivnosti aukcijske kuće ‘Sotbi’, tvrdili da je ruski oligarh svojoj ionako impresivnoj kolekciji umetničkih dela pridodao i sliku iz 1895. godine koja je prethodni put prodata 2012. godine američkom milijarderu Leonu Dejvidu Bleku.

Međutim, izvori iz Rusije, tačnije agencija TASS, demantovali su ovu informaciju. Ali ne bi bilo izneđanjenje da vlasnik Čelsija jednostavno ne želi pažnju, pa je zbog toga tražio privatnost.

Informacija nije tačna – rekao je izvor blizak Abramoviču koji je odbio da komentariše detaljnije Romanove aktivnosti na tržištu umetnina.

Inače, Edvard Munk je za života naslikao čak četiri verzije ‘Vriska’, od kojih su tri smeštene u norveškim muzejima, dok se jedna nalazi u privatnoj kolekciji, najverovatnije Romana Abramoviča.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter