0
Domaći fudbal

Superliga Srbije

SUPERLIGA: Vojvodina bolja od Javora u Ivanjici, ‘Lale’ jurišaju ka Evropi

Objavljeno: 06.06.20 u 16:33

Fudbaleri Vojvodine su u prvom meču današnjeg programa 28. kola Superlige Srbije savladali domaću ekipu Javora rezultatom 1:3 (0:0).

Novosađani su uspeli da upišu nova tri boda i da tako dođu nadomak plasmana u Evropu.

Vojvodina je bila bolji rival na početku utakmice, koja je na neki način bila pripremna za utakmicu sa Čukaričkim u polufinalu Kupa Srbije. Ekipa Nenada Lalatovića je imala problema sa realizacijom, a najbolju šansu u prvom delu je propustio Dejan Zukić koji je pogodio prečku. Goman domaćina Đorđe Lazović je uglavnom bio na visini zadatka u prvih 45 minuta, pa se na odmor otišlo bez golova. Ipak, u drugom poluvremenu bilo je dosta uzbuđenja i člak četiri pogodaka.

Igrao se 56. minut kada je Nikola Andrić centrirao sa desne strane, pogodio je u glavu Zukića, njegov udarac je bio izblokiran od strane Miroslava Maričića, ali je ponovo lopta došla do Zukića koji je bio siguran. Dvanaest minuta kasnije već drugi gol u mreži Ivanjičana. Nakon udarca Nikole Drinčića, Lazović je reagovao, lopta je došla do Siniše Saničanina koji šutira, Zukić je samo okrznuo loptu, dovoljno da se njegovo ime po drugi put nađe na listi strelaca.

Nije to bilo sve od Vojvodine do kraja ove utakmice. Uspeli su ponovo da pogode mrežu Ivanjičana, nakon pasa Drinčića ka Mihajlu Neškoviću, Marko Jevremović je poslao loptu u svoju mrežu. Javor je stigao do utešnog gola na kraju meča, prethodno je i Alija Krnić pogodio prečku Vojvodine. Igrao se 82. minut kada je Nenad Sević dodao do Vanje Zvekanova koji odličnim udarcem vara Nikolu Simića za konačnih 1:3.

Novosadski crveno-beli su ovom pobedom zauzeli treću poziciju na tabeli, dok je Javor na 13. mestu superligaške lestvice.

Superliga, 28. kolo:

Subota:

Proleter – TSC 1:3 (0:1)
Jovanović 54 – Lukić 6 p, Silađi 66, Zec 84
Voždovac – Napredak 1:0 (0:0)
Janković 75
Javor – Vojvodina 1:3 (0:0)

Zvekanov 82 – Zukić 57, 69, Jevremović 8
16.30 Spartak S. – Partizan
19.00 Crvena zvezda – Radnik
21.00 Čukarički – Inđija

Nedelja:

15.00 Radnički N. – Rad
17.00 Mladost L. – Mačva

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter