0
Evropske lige

FOTO: Deportivo La Korunja

JOVANOVIĆ ZA HS: Deportivo nam je obezbedio sve uslove, na snazi stroga pravila La Lige, krećemo za nedelju dana!

Objavljeno: 06.06.20 u 17:50

Polako se stvari u Španiji vraćaju u normalu. Budi se život, a sa njim i najvažnija sporedna stvar na svetu. Na Pirinejima će se za nedelju dana ponovo zakotrljati fudbalska lopta, a za HotSport.rs iz Korunje raportirao je Aleksandar Jovanović.

Jedan od najboljih čuvara mreže sa ovih prostora došao je zimus u La Korunju, a tada nije ni slutio da će se iz trening centra preseliti dva meseca u stan. Jovanović i njegova supruga Anja u međuvremenu postali su roditelji, on je za HotSport govorio o stanju u Španiji.

– Kao što mnogi već znaju u Španiji je na snazi bila apsolutna zabrana kretanja skoro dva meseca. Meni i mojoj porodici vreme je prošlo relativno brzo. Puno sati provedenih uz serije, filmove i trening. Klub nam je u kući obezbedio sve uslove da možemo nesmetano da treniramo. Tako da sam vreme pametno iskoristio i radio na svom telu – rekao je Jovanović.

JOVANOVIĆ ZA HS: Nadam se da ću biti upola uspešan na Rijazoru’ kao Đukić! Deportivo je klub sa velikom istorijom

Od ponedeljka su se stvari vratile u normalu. Klub ima kompletne resurse na raspolaganju, igrači ponovo treniraju zajedno.

– Od ponedeljka se situacija normalizovala. Svi igrači treniraju zajedno. U početku su bili individualni treninzi, zatim u grupama od osam igrača, potom do 15, a u ovom trenutku treniramo svi zajedno. La Liga je odredila bezbedonosne mere, da se lagano ulazi u treninge iz fazu u fazu. Pre svake faze radi se test na COVID-19 – otkriva povremeni reprezentativac Srbije.

FOTO: Deportivo La Korunja

Fudbalska prvenstva u Španiji kreću naredne nedelje.

– Mislim da smo imali dovoljno vremena da se pripremimo za poslednjih 11 utakmica. Ali, tek kada počnu utakmice videćemo u kakvom su fizičkom stanju igrači, s obzirom da će se igrati na svaka tri dana. Trenutno imam manju povredu lakta, koja me je odvojila  od terena na nedelju dana, verujem da ću biti spreman za pet ili šest dana za trening sa ekipom – ističe Jovanović.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pozz! 💪 #Mihajlovic

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Deportivo La Korunja se trenutno nalazi na 18. mestu sa 35 osvojenih bodova, koliko ima i ‘prvi ispod crte’ Albasete. Srbin veruje da će slavni klub obezbediti opstanak.

– Deportivo je klub koji po svim parametrima zaslužuje da igra Primeru. Verujem da oko opstanka neće biti problema. Aktuelni igrački kadar, sa novim stručnim štabom je takav da bi trebalo da se bori za ulazak u viši rang. Naravno,treba sve to pokazati na terenu – rekao je Jovanović.

FOTO: Deportivo La Korunja

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter