0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

LALATOVIĆ SAMOUVEREN: Želimo u finale Kupa!

Objavljeno: 05.06.20 u 14:37

Nenad Lalatović trener Vojvodine je i pre žreba za polufinale Kupa isticao da mu je svejedno protiv koga će igrati njegova ekipa.

U polufinalu Kupa Srbije, fudbaleri Vojvodine gostovaće ekipi Čukaričkog u Beogradu. Meč će biti odigran iduće srede od 17 časova. To će biti treća utakmica između ova dva rivala ove sezone. Oba prethodna meča završena su remijem, pošto je u Beogradu bilo 0:0, a u Novom Sadu 1:1. Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović očekuje tešku utakmicu u polufinalu, ali se nada da njegov tim može da dođe do finala.

– Još pre žreba sam rekao da mi je potpuno svejedno koga ćemo dobiti u polufinalu i da mi je bitno samo to da sve protekne u najboljem redu, a siguran sam da će tako i biti. Sva tri potencijalna rivala koja smo mogli da dobijemo su izuzetno dobre ekipe, tako da smo znali da nas očekuje težak meč. Igraće se na Banovom brdu, što je otežavajuća okolnost za nas, ali želimo plasman u finale – kaže Lalatović.

Pomenuti rivali su prošle nedelje odigrali 1:1 na „Karađorđu“, u 27. kolu Superlige Srbije.

– Na tom meču smo mi bili bolji u prvom, a oni u drugom poluvremenu. Sada će se igrati na njihovom terenu, gde su, ove sezone, u prvenstvu poraženi samo od Crvene zvezde i igrali nerešeno protiv nas, a sve ostale utakmice su dobili. Čovek koji je vlasnik tog kluba tretira Čukarički kao svoju kuću, a igrače kao svoju decu, te se sigurno radi o jednom od najorganizovanijih klubova u državi. Međutim, i Vojvodina je sređen klub, koji ima agilnu upravu, kvalitetne igrače i brojne navijače, tako da, kao što oni žele plasman u finale, sigurno ga želimo i mi, a mislim da će u polufinalu šanse biti 50:50 – ističe Lalatović.

Pre utakmice protiv Čukaričkog, Novosađani već sutra od 14 časova očekuje prvenstveni meč u Ivanjici protiv Javora.

– Stanje u ekipi pred ovaj meč je dobro. Očekuje nas teška utakmica, jer Vojvodina je u Ivanjici uvek teško dolazila do bodova. Za mene će najvažnije biti to da se niko ne povredi, kako ne bismo bili oslabljeni pred meč protiv Čukaričkog. Naravno, iako ću možda napraviti neke izmene u timu, neću mnogo eksperimentisati sa sastavom, jer nam je želja da i sa ovog gostovanja donesemo tri boda u Novi Sad – zaključio je Lalatović.

FOTO: FK Vojvodina

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter