0
Evropske lige

FOTO: Privatna Arhiva

JUNAK TONDELE – PETKOVIĆ ZA HS: Uzeli smo veliki bod Benfiki, Zvezdi želim pobedu nad Partizanom!

Objavljeno: 05.06.20 u 20:13

Srećni smo zbog remija, a najviše, što se nastavio fudbal i nisam imao strah, već kada je teško, mi treba da pokažemo zajedništvo – rekao je bivši kapiten Zvezde

Čekali su i dočekali igrači da se sezona u Portugaliji nastavi, a nakon Porta, sinoć je u Lisabonu celog plena uskraćena i Benfika. Ekipa Tondele je zaustavila ‘orlove’ (0:0), sačuvali su mrežu u Lisabonu i dobru partiju pružio je bivši kapiten Crvene zvezde. Marko Petković je srećan zbog uspeha kluba, a posebno ga raduje povratak na teren.

Radio sam tokom pauze jako kako bi ostao u formi, nisam odustajao, pored činjenice da je neizvesnost trajala mesec dana. Osećaj je super,bitno je da smo startovali, makar i bez publike koja nam neodstaje – rekao je za HotSport Petković.

Bilo je oprečnih mišljenja oko završetka sezone koja će se zvanično završiti 27 jula.

– Fudbaleri su godinama privilegovani u društvu, vrhunski plaćeni i sada je pravi momenat da budemo na sceni, kada je teško. Sport budi humanost i daje nadu ljudima, a nastaviću sa dobrim partijama u klubu. Ovde se testiramo dva puta nedeljno, mere zaštite su na zavidnom nivou.

Sinoć je zaustavljen aktuelni šampion.

– To je bio uspeh, bez dileme. Branili smo se i što je najvažnije odbranili pored njihovih naleta. Kako je vreme odmicalo, oni su bili baš nervozni, a mi smireno se borili. Nagrađeni smo bodom.

Pritiskao je domaćin iz svih oružja.

– U nastavku su me ‘napadala’ po dvojica. Prvo Prat, potom i Vinicijus. Dao sam maksimum da ih zaustavim i delovali smo skladno pozadi. Nije bilo mnogo prilika napred bez obzira što u tom delu terena imamo mlade i kvalitetne pojedince.

Ovo je drugo iznenađenje na startu.

– Porto je izgubio, a Falmikao je još jednom pokazao da je hit prvenstva. Uroš Račić je ponovo igrao dobro i potvrdio uspon. Iskreno, bio je super. Do sada nisam obratio pažnju na Andersona Silvu, igrača koga želi Crvena zvezda. Susrešćemo se u finišu.

Nema mnogo vremena za uživanja.

– Za dva dana nam u goste dolazi Aves, a potrebna nam je pobeda da uplovimo u mirnu luku, što se tiče opstanka. Uspeh nam završava osamdeset odsto posla i onda do kraja imamo trku za prvo mesto.

Defanzivac prati svoj bivši klub.

Želim zvezdi da čestitam na zasluženoj tituli. Bili su najbolji, a sledeći cilj je dupla kruna i verujem da će uspeti da pobede Partizan u derbiju i izbore se za plasman u finale. Nema dileme da su četiri najbolja tima u samoj završnici.

Na kraju, Petković ima dodatni motiv.

– Povredio sam se kao kapiten mlade selekcije, ali je privilegija nositi dres Srbije. Želja nije sporna, želim da budem deo najbolje selekcije, a jedina preporuka su dobre igre – rekao je Petković na kraju razgovora za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter