3
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DEJAN STANKOVIĆ: Zvezdin dres nije šala, idemo na duplu krunu!

Objavljeno: 05.06.20 u 15:01

Fudbaleri Crvene zvezde će u subotu od 19 časova odmeriti snage sa Radnikom iz Surdulice. Očekivanja pred meč koji će biti odigran uz prisustvo publike izneo je šef stručnog štaba Dejan Stanković koji je istakao da očekuje veliki broj navijača na sutrašnjem susretu.

– Pozvao bih sve zvezdaše da dođu na utakmicu protiv Radnika, da dođu da bodre svoje ljubimce. Igrači su zaslužili podršku. Cena karata je simboličnih 75 dinara, prihod ide u humanitarne svrhe i zaista bi bilo lepo da dođemo u što većem broju – počeo je Stanković.

Istakao je šef stručnog štaba crveno-belih da će šansu na sutrašnjem meču dobiti fudbaleri koji su imali nešto manju minutažu tokom sezone.

– Dolazimo iz teške utakmice protiv Inđije. Bez obzira na to što ćemo rotirati, očekujemo od igrača koji izađu na teren da ponosno nose Zvezdin dres. Nebitno je protiv koga se igra i koliko je važna utakmica – svi znamo da smo u Crvenoj zvezdi. Tu nema šale i tu je dres ‘težak’. Iz dana u dan moramo da se dokazujemo i nikad neću igračima prestati da ponavljam u kom su klubu. Znamo kvalitet našeg tima i naših pojedinaca, tako da će to biti dobra utakmica, gde će imati priliku da potvrde ono što mislimo o njima. Očekujem da će igrači izaći na teren kao da je finale Lige šampiona.

ZVEZDA ŽELI REVANŠ, PARTIZAN SREĆAN ZBOG DOMAĆEG TERENA: MIilijaš: Konačno derbi u Humskoj, Negić: Pamtimo prošlogodišnji poraz

Dueli Crvene zvezde i Radnika su poznati kao mečevi u kojima su napadači Zvezde veoma inspirisani.

– Uvek idemo na gol više, ali ne treba se navikavati na takve stvari. Hoćemo da damo sve od sebe, to je vid odrastanja. Ne smemo da se zadovoljavamo trenutnim rezultatima, već moramo da probijamo granice. Radimo na tome da ritam ostane isti tokom čitavog meča. Svaka pobeda i dobra utakmica je od dragocenog značaja za nas.

Osvrnuo se Stanković i na Benove igre tokom proleća, a napadač sa Komora je i u meču protiv Inđije pokazao da je u dobroj formi.

– On je možda i najbolji stranac u istoriji kluba. Profesionalac, dostupan i otvoren za saradnju i neko ko može da dočeka drugog igrača iz inostranstva i uputi ga u to šta je Crvena zvezda i kako treba da se ponaša. Srećan sam što ga treniram, on dobro zna šta mislim o njemu. Sutra neće igrati, a imamo sreću da možemo da odmaramo igrače. Ipak, moram da napomenem da smo mi grupa. Uvek u ekipi imate lidera, ali ovde imamo mnogo vođa, jer jednom iskoči Ben, drugi put Borjan, treći put Milunović i tako u krug.  Igrači, stručni štab, zaposleni u klubu svi su u toj ulozi, ne delimo se i ‘ne iskačemo iz šina’.

ODREĐENI PAROVI POLUFINALA KUPA SRBIJE: ‘Večiti’ derbi odlučuje finalistu, Čukarički dočekuje Vojvodinu na Banovom brdu

Crvena zvezda je na dašanjem žrebu saznala ime rivala u polufinalu Kupa. Crveno-beli će gostovati večitom rivalu 10. juna, a Stanković ističe da je cilj kluba osvajanje dupla kruna.

– Da bi uzeo trofej, moraš da pobediš i najvećeg konkurenta. Drago mi je što se o Kupu toliko govori, jer je za mene svaki trofej važan. Kao igrač sam shvatio da što više pehara podigneš, postaješ sve gladniji, jer ti je uvek u glavi taj pobednički osećaj. Zbog utakmica kao što je večiti derbi se ljudi i bave fudbalom. Mislim da će biti drugačiji od onog prvenstvenog. Igra se na prolaz, za osvajanje trofeja. On nosi mnogo iznenađenja i tu zaista nema favorita. Znamo da je naš cilj osvajanje duple krune i samo o tome razmišljamo – podvlači Stanković.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

0
0

3 Komentara

  1. “DEJAN STANKOVIĆ: Zvezdin dres nije šala, idemo na duplu krunu”! Ali, ako Zvezdin dres nije šala onda ti u timu moraju igrati najbrži i najbolji igrači, a ne nekakvi “kompromis” igrači koji moraju da se prodaju! Takođe ne smeš da stavljaš u tim sporog alibi igrača Bena, koji samo zna da vraća loptu natrag ili u širinu! Ipak, znam da će ti Ben igrati protiv Pogrebnika, ali kod njih za razliku od Mačve, Rada, Inđije i Javora, toga Bena će neko paziti i u tom slučaju imaćemo igrača manje na terenu. a igrati sa igračem manje protiv Pogrebnika nije preporučljivo!

    0
    0
    Odgovori
  2. stankovicu, zvezdin dres i TI … da ne kazem nesto gore … ste smesni. dok je glavnog odbora stranke u i oko zvezde … pricaj bajke za ne obavestene.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter