0
Evrokupovi

UEFA ODBILA ŽALBU: Panatinaikos naredne sezone bez Evrope

Objavljeno: 03.06.20 u 11:42

Panatinaikos neće igrati u sledećoj sezoni evropskih kupova!

Zelenima iz Atine je odbijena žalba na trogodišnju suspenziju iz evropskih takmičenja koju im je 2018. izrekla UEFA zbog lošeg finansijskog poslovanja.

Panatinaikos je tražio da kazna bude zamrznuta usled krize koju je izazvao prekid sezone zbog pandemije koronavirusa.

PAO će u nastavak sezone krenuti sa četvrtog mesta i dobrim šansama da se domognu mesta u kvalifikacijama za Ligu Evrope i želeli su to da iskoriste nadajući se suspenziji kazne.

UEFA nije uzela u obzir argumente Atinjana i ostavila im kaznu na snazi. Nastavak prvenstva je zakazan za 6. jun utakmicama prvog kola plej-ofa.

Panatinaikos ima 44 boda kreće sa četvrtog mesta, sa zaostatkom od sedam bodova za trećim AEK-om. Ako ostane četvrti, Panatinaikos neće moći u kvalifikacije za Ligu Evrope, već će svoju poziciju prepustiti petom na tabeli, a to je trenutno OFI sa deset bodova zaostatka. Panatinaikos će u prvom kolu plej-ofa ugostiti upravo tim sa krita. 

Zadržavanje kazne otežava Panatinaikosu pregovore oko angažovanja Veljka Paunovića za trenera.

Grčki mediji su posle potvrde kazne Zelenima objavili da je klupi sve bliži mnogo jeftiniji Dani Pojatos, trener omladinske ekipe Reala.  Do kraja sezone ekipu će voditi Jorgos Donis.

Panatinaikos je, inače, i pod kaznom FS Grčke zbog kršenja finansijskog fer-pleja, pa ne može da igraču ponudi ugovor veći od 300.000 evra po sezoni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter