0
Fudbal

TEŠKE REČI: Blater nije štedeo Đanija Infantina

Objavljeno: 02.06.20 u 15:40

Sep Blater bivši predsednik Međunarodne fudbalske federacije istakao je da sadašnji prvi čovek te organizacije Ðani Infantino želi da pretvori fudbal u veliku mašinu za pravljenje novca.

Blater je 2015. godine napustio funkciju u FIFA nakon skandala u vezi sa finansijskim malverzacijama, nakon čega ga je nasledio Infantino.

Blater je preuzeo FIFA juna 1998. godine i transformisao je Svetsko prvenstvo sa 32 reprezentacije u jedno od najunosnijih sportskih takmičenja. Predsedničku fotelju napustio je 21. decembra 2015. godine.

Čini se da je Đani Infantino želeo da utre put ka predsedništvu. On želi da pretvori fudbal u veliku mašinu za novac. On želi da sve bude veće. Svetsko prvenstvo sa 48 ekipa, projekat Gol je preimenovan jer želi tri puta više novca. Svetsko klupsko prvenstvo sa 24 ekipe, prošireno Svetsko prvenstvo za fudbalerke sa 24 na 32 ekipe. To nije moguće, to je preteško svariti – izjavio je Blater za švajcarsku agenciju Kiston-ATS.

On je nastavio oštro po Infantinu koga je nazvo „megaloman“.

Igra se sobom jer je prožet sobom. Postao je megaloman. U svojoj aroganciji, on više ne razgovara sa predsednicima Fudbalskih saveza nego sa predsednicima država – naveo je Blater.

Blater služi šestogodišnju suspenziju iz fudbala. On je u aprilu rekao da je nevin, nakon što je američko Ministarstvo pravde podiglo optužnicu da su Rusija i Katar dali mito u zamenu za glasove prilikom izbora za domaćina Svetskog prvenstva 2018. i 2022. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter