0
Domaći fudbal

PETROVIĆ: Borićemo se za Evropu, Kup je jedna od opcija!

Objavljeno: 02.06.20 u 10:46

Čukarički je osvojio bod u Novom Sadu u meču koji je bio za fudbalske sladokusce.

U nekim drugim okolnostima takvim ishodom bi na Banovom brdu bili zadovoljni, u trenutnim ispuštena su dva važna boda u borbi za četvrto mesto i plasman u Evropu.

Prvo poluvreme meča na stadionu ‘Karađorđe’, u specifičnim uslovima bez prisustva navijača, pripalo je domaćem timu, u drugom je apsolutna dominacija bila na strani belo-crnih. Kako je meč izgledao, najbolje može da opiše Đorđe Petrović, golman Čukaričkog, koji je upravo imao mnogo posla u prvom, i vrlo malo u drugom delu susreta.

– Teško je reći da li smo zadovoljni rezultatom. Sa jedne strane, Vojvodina je sjajan tim, o tome svedoči i njihova pozicija na tabeli, zbog toga bod nije loš iz Novog Sada. Sa druge strane, bila nam je potrebna pobeda, s obzirom da se neće igrati plej-of, već samo ta četiri meča posle duge pauze. Na kraju, žao nam je što nismo uspeli da preokrenemo, imali smo šanse, bili odlični u drugom poluvremenu – kazao je Đorđe Petrović, mladi reprezentativac Srbije i čuvar mreže Čukaričkog.

Priznao je mladi golman tima sa Banovog brda da Čukarički nije bio baš najbolji na startu meča, ali i istakao da je sve bilo drugačije u nastavku.

Loše smo otvorili utakmicu, nismo bili na nivou potrebnom za meč protiv Vojvodine. U poluvremenu smo se u svlačionici dogovorili da promenimo pristup, sve je izgledalo mnogo bolje. Uspeli smo da izjednačimo, opet svaki bod nam je vrlo bitan. Imao sam dosta posla u prvih 45 minuta, dve-tri baš dobre odbrane, malo mi je nedostajalo i kod gola Vojvodine, ali je Bojić bio preblizu. U drugom poluvremenu Vojvodina je imala tu jednu šansu, kad je mogla da „zatvori“ utakmicu, odbranio sam šut Topića, potom se lopta odbila do Bojića, koji je na našu sreću promašio. Vukadinović nam je pravio najviše problema, ali uspeo sam da mu se revanširam za prvi deo sezone, kad je bio u Kruševcu.

TSC je u nedelju savladao Javor i povećao prednost u odnosu na Čukarički na pet bodova. Ali, Petrović ističe da se Brđani do kraja neće predavati.

– Borićemo se za četvrto mesto do kraja, ali treba dodati da ono ne garantuje plasman u Evropu, već da sve zavisi od Kup takmičenja, gde smo i dalje u igri. Pokušaćemo da prestignemo TSC, mislim da imamo povoljniji raspored, ipak oni dočekuju Crvenu zvezdu, a gostuju Proleteru i Radničkom. Svakako, borićemo se do kraja – kazao je Petrović.

Dotakao se Petrović i Kupa Srbije, u četvrtfinalu će “derbi” biti igran na Banovom brdu, Čukarički će ugostiti ekipu niškog Radničkog (sreda, 15 časova).

– Duga je bila pauza, sad smo odjednom krenuli sa ritmom sreda-subota. Ali, imamo veliki fond igrača, ne bi trebalo da imamo problema, takođe fizički smo odlično pripremljeni, što se videlo u meču protiv Vojvodine. Takođe, za razliku od meča u Novom Sadu bićemo jači za Ostojića i Kajevića, dvojicu igrača sa mnogo iskustva – kazao je Petrović, koji je potom dodao:

Lično, mislim da su mečevi Kupa, posebno kad se igra jedna utakmica, mnogo teži od prvenstvenih. Igra se na rezultat, možda će i penali odlučivati. Moramo da budemo spremni na sve opcije, s obzirom da znamo kvalitete Nišlija. Dobili smo ih u Super ligi na Banovom brdu, izgubili smo u Nišu… Ne očekujem baš mnogo golova, baš zbog toga što će najbitnije biti da se prođe u polufinale.

Petrović je istakao da je zadovoljan svojim partijama ove sezone i da veliku podršku ima od daleko iskusnijeg Nemanje Belića i trenera golmana Olivera Kovačevića.

Naravno da mi je drago da sam u prvom timu, s obzirom da sam još od mlađih kategorija ovde, eto već šestu godinu. Nemam osećaj da sam prvi golman, ipak smo Belić i ja veliki prijatelji, kao brata ga gledam. Svaki njegov savet mi mnogo znači, pohvalio me je na poluvremenu u Novom Sadu, kazao mi ujedno gde sam mogao bolje… Dugo smo zajedno, dve-tri godine u prvom timu, podrška smo jedan drugom. Što se tiče moje igre, bilo je dobrih partija, bilo je i onih gde sam mogao bolje. Greške se dešavaju, važno je da se ne ponavljaju, a samopouzdanja imam sasvim dovoljno – kazao je Petrović.

Mladi golman Brđana je zakoračio i u mladu reprezentaciju Srbije (do 21 godine), a nada se da će Orlići uspeti da se plasiraju na kontinentalni šampionat.

– Slična situacija kao u Čukaričkom. Imamo zaostatak u odnosu na vodeće reprezentacije, ali i dosta povoljniji raspored. Imaćemo šansu do kraja da se borimo, ali moraćemo da pobeđujemo. Nadam se da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo – optimista je Đorđe Petrović.

FOTO: Čukarički 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter