1
Domaći fudbal

FOTO: Youtube/screenshot

OGROMNO PRIZNANJE ZA STADION CRVENE ZVEZDE: ‘Frans fudbal’ svrstao Marakanu među najvrelije terene na svetu!

Objavljeno: 02.06.20 u 21:58

Ogromno priznanje za navijače Crvene zvezde stiglo je od strane prestižnog francuskog lista ‘Frans fudbal’. Francuzi su svrstali atmosferu na najvećem srpskom stadionu kao četvrtu najbolju na planeti!

– Kako da utvrdimo kojih 30 stadiona su ‘najvreliji’ i šta je uopšte ‘vreo stadion’? To je mesto na kojem istovremeno osećate na hiljade emocija, ponekad i kontradiktornih. To je mesto gde vam je u isto vreme drago što ste tu, ali se i plašite. Osećate strast i uzbuđenje domaće publike, ali i svaki takt agresivne pesme koju navijači složno pevaju. Problem je što ne postoji aparat koji meri emocije i zato nije bilo lako da donesemo konačnu odluku. Ovu listu smo sastavili što smo objektivnije mogli – navodi se u tekstu ‘Frans fudbala’.

FENOMENALNO: Novi dres Crvene zvezde krase detalji iz najsjajnije istorije kluba (FOTO)

Francuzi su poručili da su bili nemilosrdni i da je mnogo drugih klubova zaslužilo pohvalu, pogotovo iz Južne Amerike, Grčke i Turske, ali da je bilo mesta za samo 30 stadiona.

Za ‘najvreliji’ stadion izabrali su ‘Bombonjeru’, dom Boke juniors. Za Argentincima slede Liverpulov ‘Enfild’ i stadion Borusije Dortmund, koji se nekada zvao ‘Vestfalen’, ali je iz komercijalnih razloga sada ‘Signal Iduna park’.

– To što su na podijumu stadioni poput Bombonjere, Enfilda ili Dortmunda i njegovog žutog zida nije iznenađenje za one koji su imali priliku da gledaju neku utakmicu na ovim legendarnim mestima. Zato je neophodno i da prisustvujete na derbijima u Alžiru, Kazablanki, Istanbulu ili Atini, da biste razumeli šta znači lojalna publika – piše ‘Frans fudbal’.

DESET ‘NAJVRELIJIH’ STADIONA NA SVETU PO MIŠLJENJU ‘FRANS FUDBALA’
1. ‘La Bombonjera’ – Buenos Ajres (Boka juniors)
2. ‘Enfild’ – Liverpul (Liverpul)
3. ‘Signal Iduna park’ – Dortmund (Borusija Dortmund)
4. ‘Rajko Mitić’ – Beograd (Crvena zvezda)
5. ‘Seltik park’ – Glazgov (Seltik)
6. ‘Monumental’ – Buenos Ajres (River Plata)
7. ‘Vodafon park’ – Istanbul (Bešiktaš)
8. ‘Karaiskakis’ – Atina (Olimpijakos)
9. ‘San Mames’ – Bilbao (Atletik)
10. ‘Marakana’ – Rio de Žaneiro (Flamengo i Fluminenze)

FOTO: Youtube/screenshot

0
0

1 Komentara

  1. Kakav crni endfield otpevaju na početku i na kraju baladicu i to je to…. Smešna anketa delije su UVEK ZA TOP 3 NA SVETU to je jedino tačno…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter