0
Evrokupovi

U VALENSIJI ŠOKIRANI: Neodgovoran potez trenera Atalante!

Objavljeno: 01.06.20 u 15:40

Fudbalski klub Valensija izašao je sa saopštenjem za javnost povodom izjave trenera Atalante Đan Pjera Gasperinija da je imao koronavirus na dvomeču Lige šampiona.

Kao što se već zna, utakmica imeđu Atalante i Valensije, odigrana u Milanu 19. februara, okarakterisana je kao okidač za širenje koronavirusa u Milanu i  Bergamu, koji su udaljeni 60 kilometara, ali i Valensiji.

Izjava trenera Atalante Đan Pjera Gasperinija da je imao koronavirus, ali da je ipak sedeo na klupi svog tima na revanš meču, duboko je pogodila čelnike Valensije.

– Želimo javno da izrazimo zapanjenost zbog komentara trenera Atalante Gasperinija koji su se pojavili u nedelju u italijanskoj štampi, kada je rekao da je dan pre i na dan meča igranog 10. marta na Mestalji, ovaj trener bio svestan simptoma koji podsećaju na koronavirus, a da nije preduzeo odgovarajuće mere prevencije. Takav postupak, ako je tako bilo, doveo je u opasnost mnoge ljude tokom boravka u Valensiji. Treba zapamtiti da je utakmica igrana pred praznim tribinama baš zato što su stroge mere služile da se spreči rizik od zaraze infekcijom covid19, zbog prisustva osoba iz regije, već javno označene kao rizične u to vreme – piše u saopštenju  Valensije.

Fudbaleri Atalante su dvomeč rešili u svoju korist ukupnim rezultatom 8-4 i na taj način ispisali najlepše stranice istorije kluba

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter