Sledeći korak pre Evrope je misija pokušaa osvajanja trofeja u Kupu Srbije, na koji Crvena zvezda čeka već osam godina.

Pored skraćenja sezone zbog koronavirusa, ali i pre predaje palice posle uspešnih rezultata Vladana MIlojevića u ruke legende kluba Dejana Stankovića bio je jasno trasiran put Crvene zvezde do 31. titule.


Prednost stečena u prvom delu sezone je sačuvaa, a odrađeno ‘u teškim uslovima’ nakon dvomesečne pauze je dokaz novog sistema igre crveno-belih pred ekspresan start nove sezone na domaćoj sceni i pred avgustovske kvalifikacije, kako bi pokušali da se po treći put u nizu u Ligu šampiona.

NIJE PROŠLO NEPRIMEĆENO: Italijanski mediji bavili su se (prvom) titulom Stankovića na klupi Crvene zvezde.

I prethodne dve sezone je sve delovalo kao (ne)moguća misija, a postali su istorijski uspesi u 21. veku i želja je jasna, da se pokuša da i treća bude sreća ili u najmanju ruku da se klub domogne grupne faze Lige Evrope.

Trenerski ‘teret’ je na tasu Dejana Stankovića, ali pobednik kao igrač želi da bude prvo pobednik Kupa, a to zvezdaši čekaju od 2012. godine i trijumfa u Kruševcu protiv Borca iz Čačka (2:0).

SUPERLIGA SRBIJE: Runze Hao doneo bod Radničkom iz Niša nakon katastrofalne odbrane Napretka (VIDEO)

Već je za dva dana na prvom stepeniku gostovanje u Inđiji. Vizija mladog trenera donosi pomake i očigledno je buđenje Mirka Ivanića, a i potvrda da bi Aleksa Vukanović mogao da bude adut iz rukava.

Prvi pehar u trenerskoj karijeri Stankoviću treba da bude samo temelj i zalet za buduće ispite, pogotovo u Evropi. Vremena za uživanje nema, radi se na pojačanjima, planiraju se pripreme i Crvena zvezda želi još jače da sija.

FOTO: FK Crvena zvezda