1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ALEKSA VUKANOVIĆ: Velika je čast osvojiti titulu sa Zvezdom

Objavljeno: 30.05.20 u 13:35

Fudbaler koji se nekako sam profilisao u momka koji je čovek odluke na takozvanim bitnijim utakmicama Crvene zvezde. Aleksa Vukanović je sinoć sa dva pogogotka na Banjici doprineo da crveno-beli tri kola pre kraja osvoje 31. titulu prvaka države.

– Prelep je osećaj osvojiti i velika čast ponovo osvojiti titulu u klubu kao što je Crvena zvezda. Naravno, nećemo stati na ovome, idemo dalje. Želimo da osvojimo Kup Srbije posle dugo godina, nadamo se toj duploj kruni, a verujem i da će navijači biti presrećni ukoliko to i ostvarimo. Jedan cilj, a to je titula, smo ispunili, idemo na sledeći, veoma smo motivisani. Verujem u svoj tim jer smo dosta puta pokazali koliko zaista možemo – počeo je Vukanović.

SUPERLIGA: U Srbiji ništa novo, Zvezda je ponovo šampion! Rapsodija crveno-belih i ‘petarda’ u mreži Rada (VIDEO)

Zvezdin napadač sa brojem ’92’ na leđima važi za fudbalera koji na ‘bitnijim’ utakmicama izraste u junaka.

– Svi kažu da su brojni moji golovi postignuti u Zvezdi uglavnom bili na bitnim utakmicama poput derbija i kvalifikacija. Ipak, ja na to ne gledam tako. Svaki pogodak je bitan za sebe. Trudim se da dajem golove na svakoj utakmici. Takođe, mnogo su mi draga i dva jučerašnja gola, ostaće mi u leom sećanju jer su ipak ti golovi ‘potvrdili’ 31. titulu, a nadam se da će taj broj biti mnogo veći, davao ja golove ili ne.

Fudbaleri Zvezde su i danas trenirali na Marakani, a Vukanović je otkrio i kako je, po njegovom mišljenju, ekipa Dejana Stankovića izgledala juče na terenu.

– Prezadovoljan sam zaista. Za veoma kratak period napravili smo nešto mnogo dobro. Spremili smo se maksimalno koliko smo mogli. Ceo struni štab na čelu sa Dejanom Stankovićem su napravili dobar program za nas, radili smo svakodnevno. Već svi znaju da smo i kod kuće trenirali, jer smo znali da će nam to pomoći kada se vratimo na teren. Nećemo stati na tome, idemo korak po korak, sve do konačnog cilja.

STANKOVIĆ SE DOHVATIO MEGAFONA, ‘DELIJE’ U DELIRIJUMU: Deki najavio ‘duplu krunu’, navijači Zvezde otpozdravili gromoglasnim skandiranjem (VIDEO)

Titula je osvojena, sada je fokus igrača na takmičenju u Kupu Srbije.

– Velika su očekivanja od meča sa Inđijom, jer moramo prvo njih pobediti da bi prošli dalje. Oni su dobra, kvalitetna ekipa koja igra lep fudbal, naročito na svom stadionu. Spremamo se već od danas za tu utakmicu. Verujem da ćemo proći dalje, težimo ka tome da budemo najbolji i osvojimo sve što možemo.

U ovom trenutku spremnost ostalih ekipa u Superligi je nepoznanica, a Aleksa je dao i komentar na tu temu.

– Ne možemo da znamo koliko je ko spreman. Svi smo maltene u istom „košu“, ali moram priznati da smo mi i tokom Vanrednog stanja trenirali veoma dobrim tempom. Nadam se da su sve ekipe spremne kako bi se izbegle neželjene povrede. Mi imamo naš princip, i verujem da ćemo trijumfovati u utorak protiv Inđije.

TREĆE POLUVREME: Grujić je odsvirao kraj, a tada su navijači Zvezde zapalili Beograd (VIDEO)

Fenomenalna atmosfera vladala je juče u Ljutice Bogdana kada su navijači dočekali šampione Srbije.

– Predivan je osećaj kada vidite veliki broj navijača koji nisu mogli da budu na stadionu, ali su bili uz nas, osećali smo to. Malo nas je ova korona sve ‘poremetila’, ali su zvezdaši našli način da budu uz nas, zaista su fenomenalni. Hvala im što su nas u tolikom broju sinoć dočekali i nadam se da će već na sledećoj utakmici biti na tribinima jer su oni naš 12. igrač kako bi zajedno uživali i radovali se uspesima Crvene zvezde – podvukao je Vukanović.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

  1. Вукановић: “Велика је част освојити титулу са Звездом”! U to ne sumnjam, ali da li ti je čast da budeš rezerva matorom Benu, koji je postao sinonim za vraćene lopte! Osim što vraća lopte nazad ili ih prosleđuje najbližem saigraču u širinu, matori Ben ništa drugo ne zna! Ben nema duel igru, nema skok igru i nema rešenje za situaciju “1 na1”! Ben nema tvoju prodornost, tvoju brzinu i snagu u duelima, ali zato on je standardan igrač a ti si mu rezerva u rotaciji! Bruka i sramota od Terzića, Mrkele i Stankovića! Oni misle da će upornim forsiranjem matorog Bena, uspeti nekome da ga prodaju! Nema šanse da prodaju matorog i sporog Bena! Ostaće taj do penzije u Zvezdi da vraća lopte u nazad!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter