Engleska policija uputila je zahtev upravi takmičenja da se pojedine utakmice u nastavku sezone igraju na neutralnim terenima. 

Još nije poznato koji su to mečevi i gde će se igrati, ali prema rečima ljudi iz policije ostavljena je mogućnost da klubovima da sami izaberu gde će igrati kao domaćini


Prema dogovoru Premijer liga treba da se nastavi u sredu 17. juna.

– Naši razgovori sa Premijer ligom tokom planiranja nastavka sezone protekli su vrlo pozitivno. Imamo zajednički fokus na prioritet javnog zdravlja. Postigli smo dogovor koji štiti zdravlje, a ne remeti fudbal. Većina preostalih utakmica igraće se kod kuće i u gostima po rasporedu, sa malim brojem izuzetaka koji će se igrati na neutralnim mestima. Na kojim će se stadionima igrati te utakmice dogovaraće se narednih dana – istakao je predstavnik policije Mark Roberts.

On je još dodao da je bilo zabrinutosti u klubovima koji su domaćini, ali im je data mogućnost da i oni razmisle o alternativnim mestima koja bi im odgovarala.

Pitanje šampiona u Premijer ligi je praktično rešeno, ali zato nas očekuju žestoke borbe za Ligu Šampiona, Ligu Evrope, a posebno za opstanak.