0
Evropske lige

KONAČNO I FUDBAL U ŠPANIJI: LaLiga se nastavlja 11. juna!

Objavljeno: 29.05.20 u 18:10

Predsednik LaLige Havijer Tebas potvrdio je da se svi u Španiji nadaju da će se fudbalska sezona nastaviti 11. juna, ali je i otkrio da ‘ako sve ide po planu nova sezona 2020/2021 planirana je da počne 12. septembra’.

– Počećemo, uz božiju volju, 11. juna. Liga ima više od 130 ljudi koji rade na organizaciji, pripremi stadiona, putovanjima, prilagođavanju na nova pravila i obaveze…  Za početak smo spremni, a ako se takmičenje završi po planu sledeća sezona počeće 12. septembra – rekao je prvi čovek španske lige.  

Tebas je otkrio još jedan novitet koji se odnosi na ublažavanje tišine sa praznih tribine.

– Sprovodimo testiranje da gledaoci odaberu slike za audio-vizuelnu postavku kako bi se ‘razbila’ tišina tokom utakmica. U Bundesligi su sa velikim uspehom sproveli virtuelni zvuk i mi radimo na tome da obezbedimo navijačima tu opciju. To sve dosta košta, ali želimo publici koja je nekada išla na stadione da ima alternativu – rekao je Tebas.

Sevilja i Betis otvoriće 11. juna 28. kolo španskog šampionata, a utakmica se igra od 22 sata.

Preostali mečevi igraju se 13. i 14. juna, a plan je da se liga završi do 19. jula.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter