0
Evropske lige

BRENDAN RODŽERS: Jedva sam hodao i disao zbog korona virusa

Objavljeno: 29.05.20 u 18:50

Trener fudbalera Lestera Brendan Rodžers potvrdio je danas da je imao korona virus u martu, nedugo pošto je sezona u Premijer ligi prekinuta zbog pandemije.

Rodžers je drugi trener u Premijer ligi koji je imao novi virus, pošto je i Mikel Arteta bio zaražen.

Strateg ‘lisica’ je za radio Bi-Bi-Si (BBC) rekao da je i njegova supruga bila zaražena, ali da su se oboje oporavili.

– Supruga i ja smo dobili virus kada je prekinuta sezona. Nedelju dana kasnije sam se mučio, izgubio sam čulo mirisa i ukusa. Nisam imao snage, kao ni supruga. Testirali su nas i utvrđeno je da smo zaraženi. Jedva sam hodao. To me je podsetilo na uspon na Kilimandžaro, što se više penješ, teže ti je da dišeš – kazao je Rodžers.

KONAČNO: Vraća se i Premijer liga

Rodžers se u humanitarne svrhe 2011. godine popeo na Kilimandžaro, nekoliko nedelja pošto se sa Svonsijem plasirao u Premijer ligu. On je bio jedan od 17 članova koji su predstavljali Fudbalsku ligu.

– Kada sam prvi put, nakon što sam se razboleo, pokušao da trčim, bilo mi je teško da istrčim 10 metara. Nisam imao apetit, a čudan je osećaj jesti hranu a da ne možete da osetite kakvog je ukusa i mirisa. Zbog toga cenim kada sam zdrav i spreman.

U Premijer ligi je odobreno da igrači treniraju uz kontakt, uoči nastavka takmičenja u junu.

– Dobro je imati kontakt i biti blizu igrača. U poslednjih nekoliko dana smo morali da se podelimo u grupe po 12, što nije uobičajeno, ali oni su se lepo prilagodili. Promenio se ritam treninga, ali zaista sam zadovoljan njihovom fizičkom spremom, kao da nisu ni pauzirali – rekao je trener Lestera.

PRINUDNE MERE U PREMIJER LIGI: Na zahtev policije, pojedini mečevi na neutralnom terenu

Brojni fudbaleri izrazili su zabrinutost zbog povratka na teren, ali je Rodžers rekao da se nijedan njegov igrač nije požalio.

– Osećam se bezbedno, a mi u fudbalu imamo sreću što nas testiraju dva puta nedeljno. Jedna od ključnih stvari je što smo na otvorenom. Kada odemo na stadione, nećemo biti u istim svlačionicama. Bićemo u četiri ili pet različitih prostorija i to je primer prilagođavanja.

Upitan o ciljevima u nastavku sezone, Rodžers je rekao da bi „ispunjenje sna plasmanom u Ligu šampiona bilo neverovatno“.

– Mi smo na tri četvrtine puta i nema razloga da ne završimo posao. To bi bilo tek drugi put u klupskoj istoriji i taj san želimo da ostvarimo. Ako možemo da uradimo nešto u FA kupu i to bi bilo spektakularno – naveo je Rodžers.

Premijer liga bi mogla da se nastavi 17. juna, a Lester je treći na tabeli, devet kola pre kraja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter