Crvena zvezda uvek misli na svoje navijače, a tako je i u slučaju nove crveno-bele akcije u kojoj će prvotimci razgovarati sa osnovcima iz Republike Srpske, kako bi im ulepšali vreme kod kuće, s obzirom da zbog pandemije korona virusa ne idu u školu.

Prvi je kapiten crveno-belih Milan Borjan razgovarao sa učenicima iz Trebinja, a već sledeće nedelje akcija se nastavlja, kada će neki drugi prvotimac pričati sa najmlađim navijačima Zvezde.


Crvena zvezda je ponovo pokrenula akciju u kojoj su u središtu pažnje najmlađi. Prvotimci  crveno-belih će razgovarati sa decom iz Republike Srpske putem aplikacije ‘Zoom’, a čitava priča krenuta je sa Milanom Borjanom koji je ‘održao čas’ učenicima iz Trebinja. Simbolično je da se baš krenulo od Trebinja koji je poznat kao zvezdaški grad i u kome je gotovo svakom krv crveno-bela. Najmlađi su razgovarali sa kapitenom o Crvenoj zvezdi, njegovoj profesionalnoj karijeri, ali i o tome kako oni provode vreme sada kada ne idu u školu, već komuniciraju sa nastavnicima putem interneta.

Zvezdin karavan koji je obišao čitavu Srbiju tokom Vanrednog stanja, poštujući sve odredbe i mere propisa, nije stigao da ode do Republike Srpske zbog zatvorenih granica, ali je klub iz Ljutice Bogdana i tamo poslao kontigent paketa pomoći, a i sada će se potruditi da putem ove akcije to nadoknadi. Škole su kontaktirane putem poverenika iz Republike Srpske koji su odigrali važnu ulogu u tome da se najmlađi upoznaju sa njihovim crveno-belim idolima. Upravo je i uloga poverenika koji su uvek tu za crveno-bele, pokazala da Crvena zvezda ima verne i odane navijače širom bivše Jugoslavije.

Čitav snimak razgovor Milana Borjana sa tridesetak učenika iz Trebinja biće na Zvezdinom jutjub kanalu u ponedeljak, a već sledeće nedelje će se nastaviti akcija kada će neki novi prvotimac imati priliku da obraduje mališane koji obožavaju Zvezdu i kojima će razgovori sa fudbalerima Crvene zvezde pomoći da na pravi način iskoriste slobodno vreme koje imaju kod kuće.

FOTO: FK Crvena zvezda