0
Domaći fudbal

PETAR BOJIĆ: Čukarički je dobro organizovan klub, pobediće bolji

Objavljeno: 28.05.20 u 21:31

Posle skoro dva i po meseca pauze, fudbalsko prvenstvo Srbije biće nastavljeno u petak utakmicama 27. kola Super lige.

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola odigraće se na „Karađorđu“, gde će Vojvodina dočekati ekipu Čukaričkog.

Biće to duel dva tima koji imaju ambiciju da ove sezone izbore plasman na evropsku scenu. Trenutno, tome su mnogo bliži fudbaleri Vojvodine, kojima bi pobeda nad Čukaričkim praktično osigurala mesto u Evropi, dok bi Beograđanima, koji se trenutno nalaze na petoj poziciji, trijumf u mnogome pomogao da se do kraja sezone popnu za barem jedno mesto više na tabeli.

Prema rečima veziste crveno-belih Petra Bojića (27), Vošini fudbaleri su se uželeli takmičarskih utakmica.

Dobar posao smo uradili za vreme vanrednog stanja, tokom kojeg smo mnogo radili sa našim kondicionim trenerom Sašom Semeredijem. Skoro svakodnevno smo imali onlajn treninge, a kasnije smo počeli i sa vožnjom sobnih bicikala, pa smo u relativno dobrom stanju dočekali povratak u FC „Vujadin Boškov“ i rad sa loptom. Naravno, šef je tada još više podigao intenzitet rada, ali uprkos svemu tome, mislim da nije realno da bilo koja ekipa u ligi 100 posto spremna dočeka nastavak sezone. Iz tog razloga, očekuju nas neizvesni mečevi, u kojima će uglavnom pobeđivati tim koji se bolje snađe na terenu – kaže Bojić.

On izuzetno dobro poznaje ekipu Čukaričkog, iz koje je otišao u januaru prošle godine.

U Čukaričkom sam proveo pet godina i odlično poznajem taj tim, kao i klub u celini. Po mom mišljenju, to je sigurno najorganizovaniji klub u zemlji. Uvek ima dobru ekipu, a u poslednjih pet-šest godina, čak četiri puta je učestvovao u Evropi. Ima mnogo brzih i talentovanih igrača, pa će nam sigurno biti mnogo teško da dođemo do pobede. Ipak, na nama je da damo svoj maksimum i učinimo sve što možemo kako bismo došli do željenog rezultata – napominje Bojić.

Već u sredu, Vošu očekuje četvrtfinale Kupa Srbije i to protiv još jednog njegovog bivšeg kluba – Mladosti.

To je takođe jedan dobar i organizovan klub, koji po pravilu ima vrlo tvrdu i nezgdonu ekipu. Znaju da igraju na rezultat i zato nam sigurno neće biti lako protiv njih. Ne smatram da smo favoriti u tom meču, već bih pre rekao da su šanse 50:50, a pobediće onaj tom koji više bude želeo pobedu i uloži više napora da do nje dođe – rekao je Bojić.

Utakmica između Vojvodine i Čukaričkog igra se sutra od 17 časova na „Karađorđu“ i to bez prisustva gledalaca. Direktan prenos meča omogućen je na prvom kanalu televizije Arena sport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter