0
Evropske lige

PROMENA NA KLUPI BORUSIJE: Niko Kovač menja Favra?

Objavljeno: 27.05.20 u 17:54

Poraz u velikom derbiju Bundeslige kojim su se definitivno šanse za titulu svele na minimum, prilično je uzdrmao Borusiju Dortmund. Zaostatak od sedam bodova za minhenskim Bajernom deluje preveliki, posebno ako se ima u vidu kako Bavarci deluju moćno na terenu. Shodno tome, nemački mediji već pišu o smeni aktuelnog trenera ‘Milionera’.

Prema tvrdnjama nemačkog „Bilda“ hrvatski stručnjak Niko Kovač prvi je pik za novog trenera Borusije iz Dortmunda. Uprava kluba je Kovača navodno još ranije kontaktirala, ali čini se da će se posao ubrzati posle poraza u derbiju u utorak kojim je praktično rešeno pitanje prvaka Nemačke.

Lusijan Favr, sadašnji trener Borusije, našao se na velikom udaru, a pogotovo zbog loših izmena na poluvremenu koje su kumovale porazu njegovog tima.

Ne čitam novine, ali znam što se događa. O tome se priča već mesecima. Za nekoliko nedelja ću reći šta mislim, dotad ću biti miran i verovati u sebe – istakao je Favr odmah nakon meča.

Bild“ ističe da promene trenera neće biti do kraja sezone, a da će zatim Kovač preuzeti klub i pokušati da zaustavi dominaciju Bajerna, koji je poslednji klub koji je vodio. Hrvat je sa Bajernom osvojio Bundesligu, Kup i Superkup Nemačke, a prethodno je i sa Ajntrahtom stigao do trofeja Kupa. Njegov tri godine mlađi brat Robert, koji mu je bio pomoćnik u svim dosadašnjim klubovima, nosio je dres Borusije u sezoni 2007/2008.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter