Danas su u prostorijama Fudbalskog kluba Voždovac stipendijske ugovore potpisala dva fudbalera rođena 2005. godine.

U društvu roditelja i Generalnog direktora kluba Miloša Mirkovića, sa neskrivenim oduševljenjem parafe na ugovore stavili su Mladen Mitrović i Milan Nikolić. Oba fudbalera su rodom iz Leskovca i u budućnosti će predstavljati pravi zalog za budućnost ‘Zmajeva’.


Milan Nikolić igra na poziciji bočnog napadača i jedan je od najtalentovanijih fudbalera rođenih 2005. godine. I pored ponuda drugih klubova, odlučio se da svoj fudbalski put gradi u Voždovcu. Ima izuzetne brzinske sposobnosti i kontrolu lopte koje ga već sada izdvajaju i definišu kao veliku nadu srpskog fudbala. U prilog tome govori i to što je Nikolić već pridružen omladinskoj ekipi Voždovca i radi sa tri godine starijim momcima.

Mladen Mitrović igra na poziciji veznog igrača i krasi ga sjajno razumevanje igre. Ističe se kreativnošću i može se reći da je igrač koji “ima rešenje za svaku situaciju”. Prema rečima trenera iz omladinske škole FK Voždovac dugo se u srpskom fudbalu nije pojavio mladi fudbaler sa ovakvim predispozicijama za fudbalera koji može da nosi igru tima na sredini terena.

Svestan je kvaliteta ovih momaka i Generalni direktor Voždovca Miloš Mirković koji napominje će klub nastaviti da radi na promociji mladih fudbalera.

Najveća satisfakcija za klub jeste kada mladi fudbaleri i njihovi roditelji prepoznaju u Voždovcu zdravu sredinu koja može da im pruži sve uslove za napredak, kako fudbalski, tako i ljudski. To imponuje i obavezuje nas da nastavimo da radimo kvalitetno i predano. Nakon situacije sa Koronavirusom nastavili smo tamo gde smo stali i pogled bacili opet – u budućnost. Početkom godine već smo promovisali Radulovića i Stoisavljevića iz omladinskog pogona u prvi tim, a Pirgić je potpisao stipendijski ugovor. Skorašnje istraživanje CIES Fudbalske opservatorije govori da smo drugi tim u Superligi po davanju šanse igračima do 21 godine, i to je put kojim ćemo nastaviti dalje – jasan je Generalni direktor kluba Mirković.

Milan Nikolić i Mladen Mitrović nisu sakrivali oduševljenje nakon potpisivanja ugovora i izjavili su da se “osećaju fenomenalno jer će u Voždovcu moći da napreduju kao i do sada i da jedva čekaju da opravdaju poverenje koje im je pruženo”.

FOTO: FK Voždovac