Veliku buru u srpskoj javnosti prouzrokovalo je otvoreno pismo bivših fudbalera Borca iz Čačka.

Fudbaleri tvrde da je na adresu grada Čačka poslato pismo 25.05.2020. u kome je dat rok od 10 dana gradonačelniku tog grada Milunu Torodoroviću da odgovori vezano za potraživanje plata fudbalera čačanskog tima. Nekadašnji prvotimci Borca najavili su i štrajk ukoliko se u predviđenom roku grad ne pozabavi njihovim problemima. 


Gradonačelnik Čačka, koji je svojevremeno obavljao i funkciju potpredsednika klubla prokomentarisao je za ‘Ozonpress‘ tvrdnje bivših fudbalera Borca.

Nisam upoznat sa sadržajem saopštenja i pozivom za sastanak. U radnoj poseti sam u Beogradu, povod su razgovori o finansiranju započetih infrastrukturnih objekata u gradu. Nisam u situaciji da napamet bilo šta komentarišem, procedura se zna, odluku ću doneti tek kad budem upoznat sa konkretnim materijalom – kratko je iz Vlade Srbije prokomentarisao poziv za sastanak sa igračima gradonačelnik Čačka.

Iako je gradonačelnik u današnjoj izjavi rekao da nije upoznat sa sadržajem saopštenja, nekadašnji fudbaleri Borca tvrde da mu je poruka uručena lično, a na uvid našoj redakciji dostavljen je  i status pošiljke koji potvrđuje njihove navode.