‘Marka’ navodi da srpski napadač ne ide iz Madrida ovog leta i da će dobiti drugu šansu da pokaže zašto ga je madridski klub prošlog leta platio 60 miliona evra.

Španski list Marka, poslovično dobro upućena u dešavanja u Realu, danas izlazi sa pričom da Luka Jović sasvim sigurno ostaje u klubu i naredne sezone.


Luka Jović koji je prošlog leta stigao u redove najtrofejnijeg kluba na planeti nikako da dođe do forme iz prošle sezone kada je terorisao golmane u Bundesligi i Ligi Evrope u dresu Ajntrahta. Razlog tome je sasvim sigurno manja minutaža koju je dobio od Zinedina Zidana ali i nedostatak sreće imajući u vidu da mu je nekoliko pogodaka poništio VAR. Ipak, u klubu veruju da on može mnogo više od ovosezonska dva pogotka. Isto tako su svesni da većina pojačanja nisu bljesnula u prvoj sezoni. To je slučaj sa Marselom, Lukom Modrić i Karimom Benzemom. Takođe jako bitna činjenica je ta što u ovom trenutku nema tako atratkivnog napadača na tržištu koji bi zadovoljio kriterijume ‘kraljeskog‘ kluba, koji je sasvim sigurno pretrpeo štetu usled koronavirusa kao i ostali klubovi širom Starog kontinenta.

Za i dalje mladog Jovića koji je u decembru napunio 22 godine interesovali su se mnogi klubovi, a najčešće su se pominjali Milan, Arsenal i Čelzi. Ipak u Realu su presekli da mu pruže i drugu šansu da pokaže zašto je prošlog leta bio najtraženija roba na fudbalskom tržištu. Real se svakako sprema da tokom narednog leta aktivira ‘bombu’ zvana Kilijan Mbape i napravi napadački tandem za narednu deceniju. Da li će Luka Jović biti njegov deo, ostaje da se vidi.