0
Evropske lige

MANČESTER SITI ZAVIJEN U CRNO: Preminuo najmlađi debitant u istoriji ‘građana’ (FOTO)

Objavljeno: 26.05.20 u 20:06

Mančester siti saopštio je danas tužnu vest. U 73. godini je preminuo Glin Pardou, najmlađi debitant u istoriji ‘građana’.

Pardou je karijeru počeo kao napadač, a za ‘plave’ iz Mančestera debitovao je u aprilu 1962. godine, u duelu sa Birmingemom. Tada je imao 15 godina i 314 dana, i do dana današnjeg ostao je najmlađi igrač u prvom timu.

U ovom klubu je i proveo celu karijeru, te do 1976. godine, kada je odlučio da završi sa aktivnim igranjem, odigrao ukupno 380 utakmica i osvojio ukupno pet trofeja.

Bio je član generacije koja je 1968. godine osvojila tadašnje prvenstvo Engleske (do 1992. godine zvalo se Divizija 1) i Komjuniti šild, dok je godinu dana kasnije učestvovao u osvajanju FA Kupa.

Još dva pehara osvojio je u 1970. godini – engleski Liga kup i Kup pobednika kupova. Treba istaći i da je Glin Pardou bio strelac pobedničkog gola u meču sa Vest Bromvič Albionom u finalu prvog od navedenih takmičenja.

Nakon oproštaja od aktivnog igranja, posvetio se trenerskom poslu, takođe u Mančester sitiju, a fokus su mu bile omladinske selekcije. Imao je ogromnog udela u stvaranju generacije koja je 1986. godine osvojila omladinski FA kup.

U Sitiju se zadržao do 1992. godine, a nešto više od deceniju kasnije bio je stručni konsultant BBC-ja za utakmice Mančester sitija.

Interesantno, Glinova kćerka Šarlot udata je za Skota Dojla, sina Glinovog nekadašnjeg saigrača Majka Dojla, pa je tako njegov unuk Tomi Dojl, 18-godišnji vezista, koji je za Siti debitovao u oktobru prošle godine, u meču Liga kupa protiv Sautemptona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter