1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

NEMANJA VIDIĆ ZA HS: Pokušaćemo ponovo da zaustavimo Zvezdu, jasni su planovi za nastavak karijere

Objavljeno: 24.05.20 u 11:05

U Aziji sam se osećao kao kod svoje kuće, a ako bude problema za novu inostranu misiju, opcija je ostanak u Inđiji, pošto mi je ponuđen novi ugovor – rekao je štoper.

Slavan je Nemanja Vidić, bivši as Crvene zvezde i Mančestera, a u našem fudbalu je još jedan, mlađi Nemanja Vidić, stub odbrane Inđije. Kao klinac imao je susret sa imenjakom, slikao se i dobio autogram za uspomenu.

Uspeo je kroz karijeru da nastupa u Aziji, a tamo želi da se vrati tokom leta, ali ima još posla na srpskoj sceni.

Preostala su četiri meča, plus Kup i naš novi okršaj sa Crvenom zvezdom koju ćemo pokušati ponovo da zaustavimo na našem terenu. Predstoji nam velika borba, a siguran sam da će rival biti motivisan da nam se revanšira. Videćemo, borba tek sledi – rekao je Vidić.

Dva puta je Inđija poslala lepu sliku protiv šampiona.

– Pokazali smo da i druge ekipe mogu da igraju sa favoritima. Mislim da smo mnoge iznenadili svojim novim stilom, koji je prvi uveo Ilija Stolica. Tako je igra bila dobra kod šefa Srđana Blagojevića, a to rezultatski nije ispraćeno, na kontu je manje bodova.

FOTO: Privatna arhiva

Primarni cilj kluba je ispunjen.

I da nije došlo do proširenja lige, smatram da je Inđija pokazala da naredne sezone zaslužuje da bude deo elite. Uspeli smo na drugi način da klub, drugu godinu za redom bude među najboljima. Dobro smo organizovani, biće interesantno takmičenje sa 20 ekipa, a po meni biće interesantnija borba za opstanak pošto ispada šest ekipa.

Dosta novina uveo je trener Aleksandar Janjić.

– Imamo super saradnju, veoma ga cenim, skockan je tim u kojem su iskusni igrači, gde je stasao Mihajilo Banjac. sada ga hoće Zvezda i mislim da može da uspe. Ima potencijal, navikao se na vrhunski fudbal. Kao pun pogodak je dolazak Stefana Purtića iz Voždovca.

Iskusni Vidić ponovo želi u inostranstvo.

– Prijao mi je boravak u Maleziji. Tamo vole fudbal, dolazi 50.000 gledalaca i ulaganja su veća, a povećavaju se angažovanjem trenera i igrača iz Brazila. bilo mi je super, kao i u Kazahstanu, ali bih ipak voleo da se vratim u Aziju.

Posle korone može da bude problem pronalazak novog angažmana.

– Jasno je da klubovi smanjuju budžete, a opcija je i ostanak u Inđiji, koja mi je ponudila novi ugovor. Ima vremena još mesec dana do konačne odluke.

Vidićeva prednost je što može da pokrije dve role na terenu.

– Dugo sam igrao zadnjeg veznog, a kada je na programu novi stil igranja, onda sam postao štoper, a ponekad se pomerim malo napred. Iskustvo i znanje se stiču kroz utakmice – poručio je Vidić u razgovoru za HotSport.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter