Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Enrike rekao je da je igranje utakmica bez publike “tužnije od plesa sa sestrom”.

Nemačka fudbalska liga prva je evropska liga koja je nastavila takmičenje u sred pandemije korona virusa. Utakmice su se igrale prošlog vikenda bez prisustva publike, treneri i rezervni igrači su sedeli odvojeno uz poštovanje obavezne distance, a igrači nisu smeli zajedno da proslave golove.


– Igranje utakmica bez navijača je tužnije od plesa sa sestrom. Nije atraktivno. To je vrlo ružno. Gledao sam nemački fudbal i prizor je bio tužan. Možete čuti glasove, čak su se čule i uvrede… Gubi se intima velikih trenutaka – rekao je Enrike u jednoj košarkaškoj emisiji na španskoj televiziji.

Enrike je rekao da razume zbog čega utakmice moraju da se igraju bez publike i da bi to ipak moglo da pomogne navijačima koji su u karantinu zbog pandemije.

– Fudbal je svetski biznis koji donosi mnogo novca i čak iako je spektakl drugačiji kada je sa navijačima, može nam pomoći da nam prodje vreme u karantinu. Ako ste fudbalski ili košarkaški navijač, gledanje utakmica je uvek zanimljivo – naveo je Enrike.