Prolećno otkriće Dejana Stankovića svakako je bio mladi Veljko Nikolić. Talentovani plejmejker je pred sobom imao težak zadatak da zameni bivšeg kapitena Marka Marina i pokazao je raskošan potencijal dokazavši se na svim utakmicama koje je startovao na poziciji „desetke“. Upravo otuda i veliko nestrpljenje i iščekivanje prve naredne utakmice.

– Jedva čekam meč sa Radom. Mnogo sam se uželeo i Marakane i fudbala i takmičarskog nadmetanja. Bez obzira što smo vrlo blizu osvajanja titule, hoćemo da pobedimo sve utakmice do kraja i da na pravi način demonstriramo koliko smo se uželeli fudbala. Tu je i Kup koji želimo da osvojimo, tako da imamo puno posla pred nama, ali smo spremni za sve izazove koji nas očekuju u narednom periodu – tvrdi Nikolić.


Saznali su crveno-beli i prvog sledećeg protivnika u Kupu Srbije. Izabranici Dejana Stankovića će u četvrtfinalu dočekati Inđiju.

– Vrlo neugodan protivnik, pogotovo kada su domaćini. Teren im je uzan i kratak i u prvenstvu nam je bilo teško da nametnemo svoju igru, već smo kroz meč morali da se prilagođavamo. Mislim da ćemo se dobro spremiti za taj susret i da ćemo trijumfovati, iako smatram da neće biti lako.

Uželeo se Nikolić svega vezanog za fudbal, a najviše su mu nedostajali “mlađi” saigrači.

– Ako bih morao da izdvojim one koji su mi najviše nedostajali, to su Njegoš, Gavra i Konatar. Međutim, stvarno sam srećan što smo se vratili grupnim treninzima, to je znak da virus prolazi i da smo uspeli da preguramo najteži period.

Iako će se sezona završiti bez prisustva publike, uveren je Nikolić da će navijači biti uz njih.

– Navijači neće biti na tribinama, ali sam siguran da će nas podržavati putem malih ekrana. Verujem da ćemo proslaviti titulu na pravi način, čim se ukaže prilika za to, a da će do tad biti uz nas koliko god okolnosti dozvoljavaju – zaključuje Nikolić.

FOTO: FK Crvena zvezda