0
Domaći fudbal

SEGUNDO KASTILJO: Za kraj moje sreće ‘kriva’ je Zvezda!

Objavljeno: 18.05.20 u 17:49

Ekvadorac Segundo Kastiljo jedan je od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde, a ovaj sada veteran igra u domovini.

U Crvenu zvezdu stigao je 2006. godine iz El Nasionala. Za dve sezone u Beogradu odigrao je 72 utakmice i postigao je 18 golova. Jedan je od najboljih stranaca u istoriji kluba, posto je ljubimac navijača, ali se sa Srbijom, Beogradom i Zvezdom nije rastao na prijateljski način. Otišao je u Everton na pozajmicu sa pravom otkupa na kraju sezone, ali se po isteku iste nije vraćao na ‘Gudison park’. To mu je i danas dan bolna uspomena.

– Jako lep period u karijeri za mene. Igrali smo finale FA kupa, ali nismo pobedili. Bila je to fenomenalna sezona. Bio sam veoma srećan u Evertonu, a kada sam morao da odem bio sam veoma tužan. Verovao sam da bi ostanak u Liverpulu za mene bio veoma dobar. Adaptirao bih se dodatno – rekao je Kastiljo u intervjuu za ‘Obstructedview’.

Ekvadorac je delom za odlazak iz Evertona okrivio Crvenu zvezdu.

– Crvena zvezda iz Srbije je kontrolisala moj ugovor i nije prihvatila ponudu Evertona. ‘Karamele’ su nudile manje od onoga što je dogovoreno kao otkupna klauzula, zato nije došlo do dogovora.

Na kraju Segundo Kastiljo je bio jasan.

– Uživao sam u Everonu, zaljubio sam se u taj klub. To je bilo fantastično iskustvo. Pamtiću period u Liverpulu.

Segundo Kastiljo je u karijeri igrao za Espoli, El Nasional, Crvenu zvezdu, Everton, Vulvs, Deportivo Kito, Pačuku, Pueblu, Al Hilal, Dorados, Barselonu iz Gajakulije. Sada je član Galakulije. Za selekciju Ekvadora odigrao je 88 utakmica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter