0
Evropske lige

SEĆATE LI SE LEGENDARNOG BRAZILCA TAFARELA: Bio je ‘mačka’ na golu, ali i možda najluđa glava fudbala, znao je da prebije protivnika (VIDEO)

Objavljeno: 18.05.20 u 15:32

Jedan je od najboljih brazilskih golmana svih vremena, osvajač Mondijala 1994. godine u SAD, ali mu je glava bila luda.

Danas je kao grom iz vedra neba isplivao video na kom legendarni golman Klaudio Tafarel greši, potom obara rivala koji je trčao ka praznom golu, ali se tu nije zaustavio. Prvo je pokušao da ga napuca dok se ovaj valjao po travi, a kada je promašio, prišao je i šutnuo ga. Epilog crveni karton, mada nema sumnje da bi mu sudija dodelio tri da pravila to dozvoljavaju.

Klaudio Tafarel je karijeru počeo u Internasionalu 1985. godine, a 1990. preselio u Parmu. Godinu dana branio je gol Ređine, potom se vratio u domovinu gde je branio boje Mineira. Godine 1998 se vratio u Evropu u Galatasaraj, da bi karijeru završio u Parmi. Sa Brazilom je osvojio Mondijal 1994. godine, a četiri godine kasnije srebro posle poraza od Francuske u Parizu. Dva puta je osvjao Kopa Amerika. Sa Parmom je osvojio Kup Pobednika kupova, a sa Galatom Kup UEFA.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter