0
Domaći fudbal

FOTO: Nikola Mitić / Crvena zvezda

MIRKO IVANIĆ: U kupu se igra jedan meč, bitna je inspiracija!

Objavljeno: 18.05.20 u 20:40

Poslednji takmičarski meč na stadionu „Rajko Mitić“ odigran je 15. marta ove godine. Savladan je Napredak 3:0, a meč je pogotkom „zatvorio“ Mirko Ivanić u 88. minutu čime je nagovestio da je u pravoj formi. Međutim, usledila je pauza zbog korona virusa, ali lucidni vezista je samouveren da će, kako ekipa, tako i on, nastaviti tamo gde su stali u martu.

– Svi smo se uželeli fudbala i takmičarskih utakmica. Čekamo 30. maj i meč protiv Rada da pokažemo da smo vredno radili tokom pauze i da smo spremni da nastavimo borbu na oba fronta. Ambicije su jasne, želimo da osvojimo Superligu, ali i Kup Srbije. Nedavno smo saznali i protivnika u Kupu, odmerićemo snage sa Inđijom. Idemo korak po korak, igra se samo jedna utakmica, dosta zavisi od inspiracije, ali sve osim pobede u tom meču i našeg prolaza bi bilo iznenađenje – tvrdi Ivanić.

Kreativac iz Bačkog Jarka tvrdi da je vreme pauze uzrokovane pandemijom korona virusa provodio kod kuće, a ističe da je upravo tim ono što mu je najviše nedostajalo vezano za fudbal.

– Nedostajala mi je atmosfera, saigrači, lopta, jednom rečju – tim. Upravo je tim naša najveća snaga. Uželeo sam se dolazaka na treninge, druženja sa saigračima, rada sa loptom i stvarno sam presrećan što smo ponovo na terenu. Mislim da u životu nisam iimao dužu pauzu od ove, baš je bilo neobično, ali tu smo svi sad, spremni i orni za rad.

Ima Ivanić poruku i za navijače koji neće moći da izabranike Dejana Stankovića podržavaju na tribinama, ali to ne znači da neće biti uz njih.

– Biće teško i neobično bez navijača, ali takva je situacija svuda u svetu i to ne može da bude izgovor za nas. Treba da se strpe, da nas bodre sa malih ekrana, a mi ćemo dati sve od sebe i osvojimo duplu krunu. Naravno, kada bude dogledno vreme da to i proslavimo svi zajedno – podvlači Ivanić.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter