2
Domaći fudbal

ISTINSKI HEROJ: Danijel Milenković sa porodicom posetio Partizan

Objavljeno: 18.05.20 u 19:45

Danijel Milenković i njegova porodica bili su gosti Partizana i posetili su stadion u klupske prostorije u Humskoj.

Naime, stariji vodnik Brigade za veze u Vojsci Srbije i otac četvoro dece – ćerke Lune, sina Uroša i blizanaca Mijata i Ignjata donirao je prošle godine Odeljenju za intezivnu negu Klinike za dečije interne bolesti u Nišu, savremeni pulsni oksimetar u vrednosti od 200.000 dinara.

Milenković se uz Bojana Stanimirovića iz grupe Amadeus bend, odlučio na ovoj potez kako bi izrazio zahvalnost medicinskom osoblju dr Žaklini Milošević, kumi Ivani Žugić, dr Dejanu Milojeviću i drugom osoblju koje je šest meseci brinulo o malom Mijatu, koji je po rođenju ostao bez kiseonika, kada je supruzi Danijeli pukla materica, te se dečaku pojavio edem na mozgu.

– Rođen je sa 2 kilograma i 60 grama transportovan je iz Prokuplja u Niš. Desna strana tela mu nije fukcionisala kako treba, pa smo uspeli vežbama da je vratimo. Njegov brat blizanac već hoda, a Mijat tek sada počinje da ustaje, da se penje… Ostao je taj problem sa očima, i mi se nadamo da ćemo i to uskoro rešiti – izjavio je Danijel Milenković pre godinu dana.

I dok je nesebično pomogao Odeljenju intezivne Klinike, Milenkoviću je u međuvremenu bila potrebna duplo veća suma novca kako bi maleni Mijat otišao na operaciju očiju u iznosu od 400.000 dinara.

Mama Danijela, ćerkica Luna, mali Mijat i tata Danijel, posetili su trofejnu salu voljenog kluba gde ih je dočekao generalni sekretar Partizana Milorad Nikolić.

– Ponosni smo na sve naše navijače koji u odlučujućim trenucima za njihove porodice ne razmišljaju samo o svojim članovima, već naprotiv o drugoj deci i osobama koje imaju različite životne probleme. Mi kao vojni klub po svom osnivanju smo posebno ponosni i na pripadnike Vojske Srbije, poput g. Danijela Milenkovića koji je i na ovaj način pokazao kako se brine o svom narodu i van službe – istekao je Nikolić.

Pored obilaska klupskih prostorija, stadiona, detalja iz bogate istorije crno – belih, Milenkovići su na poklon dobili dres sa potpisima prvotimaca, kao i poklone iz crno-belog butika, sveske, šolje, olovke, igračke i dr.

– Ne mogu da opišem svoje emocije kada sam dobio poziv da posvetim trofejnu salu svog kluba. Kao mladić sam imao člansku kartu za istočnu tribinu i nisam propuštao nijednu utakmicu tada u Beogradu. Nadam se da će i moj Mijat zaigrati za Partizan kada poraste, tada bi mi srce bilo puno – rekao je Milenković, koji i sam dalje pomaže kroz različite humanitarne akcije onima kojima je u tom trenutku potrebna pomoć.

– Petsto dinara, petsto, koliko ko ima. Bitno je da svako izdvoji i da se pomogne. Stoga apelujem i ovim putem na sve da se udružimo, pokažemo solidarnost i jedinstvo kada je potrebno. Danas idemo kod dr Stankovića i ako Mijat ispuni sve uslove, moguće da i sutra bude operisan – zaključio je Milenković.

FOTO: FK Partizan

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter