0
Evropske lige

LIONEL MESI: Možda će nam ova pauza koristiti!

Objavljeno: 17.05.20 u 13:45

Fudbaler Barselone Lionel Mesi rekao je danas da pauza u takmičenjima zbog pandemije korona virusa može da koristi njegovoj ekipi.

– Možda će nam koristiti ovaj prekid, ali moramo da vidimo da li ćemo uopšte nastaviti takmičenja – rekao je Mesi za španski Sport.

Mesi nije objasnio zbog čega misli da je pauza korisna, ali jedan od razloga može biti i povratak napadača Luisa Suaresa, koji se oporavio od povrede. Takodje i odmor može biti jedan od razloga. Barselona je pretrpela poraze u važnim utakmicama u Ligi šampiona u prethodne tri sezone, uključujući i prošlosezonski 0:4 od Liverpula u polufinalu Lige šampiona. U tim utakmicama činilo se da su igrači premoreni zbog duge sezone.

Takmičenje u Primeri prekinuto je 12. marta zbog pandemije. Više od 27.000 ljudi u Španiji umrlo je od posledica korona virusa.

Uoči prekida Barselona je bila prva na tabeli sa dva boda više od drugoplasiranog Real Madrida. Takodje, katalonski klub plasirao se i u osminu finala Lige šampiona.

Sezona je bila burna za Barselonu, pored javnih kritika izmedju fudbalera i čelnika kluba zbog promenljive igre, klub je doneo i za njega neuobičajenu odluku da u toku sezone promeni trenera, pa je umesto otpuštenog Ernestea Valverdea doveden Kike Setjen.

Igrači Barselone su se teško prilagodili stilu igre novog trenera, a pauza bi mogla da pomogne da se ekipa navikne na Setjenove zahteve.

– Igrajući onako kako smo igrali pre nego što su prekinuta takmičenja, nikada ne bismo osvojili Ligu šampiona. Ne sumnjam u saigrače i da možemo da osvojimo sve, ali ne onakvom igrom – naveo je jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Španske ekipe su se nedavno vratile treninzima u klupskim objektima, ali treniraju individualno i redovno se testiraju kako ne bi došlo do širenja virusa.

U španskoj ligi žele da se takmičenje nastavi 12. juna, ali to će zavisiti od zdravstvene situacije u zemlji. U pojedinim regionima Španije za sada je dozvoljeno okupljanje u grupama do 10 ljudi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter