1
Evropske lige

EVO ŠTA SE DESI KADA KLUB MOŽE DA KUPI MESTO U LIGI: Dva ista tima, samo jedan detalj na grbu im se razlikuje! (FOTO)

Objavljeno: 17.05.20 u 12:30

FS Bugarske doneo je odluku kao FS Srbije da se u buduće mogu kupovati mesta u ligama u slučaju da neko odustane od takmičenja.

Tako će u Bugarskoj sledeće sezone u ‘elitnom’ rangu igrati dva tima CSKA iz Sofije. Naime, pored slavnog kluba koji ima prefiks PFK i koji sa klupe predovdi Miloš Kruščić, sada će igrati FK CSKA iz Sofije 1948. Reč je o timu koji ima iste boje dresova, isto ime, identičan grb, ali različite stadione.

PFK CSKA, osnovan 1948, igraće na stadionu Bugarske armije. FK CSKA, osnovan 2016, biće domaćin na većem „Vasil Levski“ stadionu.

Originalni Armejci su PFK, osvajač 31 titule šampiona i 20 kupova, učesnik polufinala Kupa šampiona 1966/67. i 1981/82. i Kupa kupova 1988/89.

Klub je 2015. bankrotirao i izbačen je u treću, amatersku ligu. Pravnim driblinzima, prebacivanjem vlasništva sa jedne firme na drugu, menjanjem imena i kupovinom licence od Liteksa ostao je prvoligaš i uspeo da zadrži pravo na trofeje.

FK CSKA polaže pravo na ime kluba osnovanog 1948, mada je zvanično nastao 19. jula 2016. Osnovala ga je grupa navijača i članova CSKA koji su napustili trofejni sofijski klub nezadovoljni načinom na koji je rešavana finansijska kriza. Novi klub je dobio dozvolu za takmičenje u trećoj ligi. U sledećoj će biti prvoligaš i boriće se za primat imena Centralnog sportskog kluba armije – CSKA.

Razlika dva kluba u grbu je ta što PFK CSKA iz Sofije ima tri zvezdice u grbu, a FK CSKA iz Sofije nema. Cirkus, nema šta!

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter