0
Fudbal

ALEKSANDAR PALOČEVIĆ ZA HS: Golman je samo pogledom mogao da isprati ‘mat’, Dejan i nekadašnji napadač Zvezde sprečili su nas da pobedimo!

Objavljeno: 17.05.20 u 11:20

‘Na poluvremenu sam se našalio sa Dejanom da ne žuri na teren, a on je okrenuo igru domaćina i bod nam nije sledak posle vođstva’, kaže vezista.

U derbiju kola šampionata Južne Koreje nije bilo pobednika, ali su meč između Daegua i Pohanga obeležila dva naša igrača. Aleksandra Paločević je postigao pogodak za prednost, a onda je jedan od najboljih stranaca u istoriji tamošnjeg fudbala Dejan Damjanović zaslužan za bod uz pomoć bivšeg napadača Crvene zvezde Edgara. Nadmetanje dva velika rivala bez navijača nije umanjilo draž megdana, a srpski vezista za HotSport, iznosi pojedinosti „spektakla“ u specifičnim uslovima.

– Pored činjenice da su tribine prazne, klubovi se ovde trude da nam olakšaju. Neki stavljaju video-bimove sa snimcima, gde su navijači i puštali su tako se nisu čuli naši glasovni komentari na terenu. Kreativni su baš, imaju zastave, baloni… da se bar malo oseti neki ambijent – kaže Paločević.

Komšijski sudar je završen remijem.

– Udaljenost između dva grada je samo 70 kilometara, a ne poznajem mnogo istoriju okršaja, mada su mi saigrači pričali da je poseban meč. I nismo se štedeli i pad ritma u finišu doprinela je ogromna vlaga posle kiše.

Novi pogodak posle školske akcije doneo je prednost.

– Iskreno sve je odrađeno pod konac i veoma brzo. Našao sam se na poziciji za povratnu loptu u šesnestercu, usledila je asistencija sa boka i zasluge pripadaju napadaču koji je odvukao dva čuvara. Natrčao sam i desnom pogodio, da je golman ostao ukopan i pogledom ispratio mat. Pravi trenutak pred odmor za naše još veće samopouzdanje.

Nastavak je pripap domaćinu.

– Kada sam video da će Damjanović od 46. minuta na teren, malo sam se našalio i rekao mu da kao čovek ne žuri i da mu je bolje u finišu da odradi desetak minuta. Nasmejao se, a kao da sam osetio opasnost i Dejan je preokrenuo meč, ekipa je delovala bolje što im se isplatilo. Nema dileme da je on najbolji stranac u istoriji i sa 38. godina pokazuje vrednost.

Poentirao je bivši napadač Crvene zvezde.

– Brazilac Edgar je skočio i nadmašio čuvare, koji su mogli bolje. Njemu je ovo treća sezona, igra dobro, u prvoj je postigao osam golova, prošle 11. Bilo je prilika da povedemo, ali je ostao remi.
Izgleda i žal u ekipi Pohanga.

– Vidim da pored teškog ispita ljudi iz kluba su očekivali tri boda. Svaki bod je značajan kada je skraćeno takmičenje, ali kada se ne sačuva kapital onda remi nije sladak. Drugacije je da smo gubili, ali to je fudbal. Sledi narednog vikenda megdan sa Seulom, koji predvodi Aleksandar Pešić.

Navijači nestrpljivo čekaju povratak na stadione.

– Svi iskreno, ali se u Seulu malo povecao broj zaraženih. Opreznost je maksimalna, niko ne želi rizik i mislim da ćemo sačekati po mojoj proceni bar još mesec dana. Jedva čekamo huk sa tribina.

Na kraju otvaranje sezone je odlično za srpskog vezistu.

– Ako računam i prošlu sezonu moj uspešni niz traje. Na pet poslednjih mečeva postigao sam sedam golova, a bitno je samo da nastavim i da pobeđujemo – poručio je na kraju razgovora za HotSport, Paločević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter