1
Evrokupovi

FOTO: Twitter

NE PRAŠTAJU PREKID SEZONE: Čeferin poručio – PSŽ mora u kvalifikacije za Ligu šampiona!

Objavljeno: 16.05.20 u 18:20

Već neko vreme govori se o tome da će postojati određene posledice za klubove koji ranije prekinu sezonu.
Sada je stigla i svojevrsna potvrda te informacije.  Predsednik UEFA  Aleksandar Čeferin poručio je klubovima iz Francuske, Holandije i Belgije da postoji mogućnost da naredne sezone Ligu šampiona otpočnu u kvalifikacijama. 

Razlog leži u činjenici da su prvenstva u pomenutim zemljama ranije završena i neće se nastaviti nakon pandemije. 

– Prednost u Ligi šampiona i Ligi Evrope će imati timovi koji su do pozicija na tabeli došli na terenu – rekao je Čeferin. – Francuzi, Holanđani i Belgijanci su odlučili da završe lige, i to je njihov izbor. I ranije sam govorio da su ta rešenja možda preuranjena – rekao je Čeferin

Ukoliko evropska kuća fudbala sprovede ovakve zamisli u delo, može da se dogodi da šampion Francuske PSŽ ide u kvalifikacije za Ligu šampiona. Isto tako, holandski Ajaks bi umesto od plej-ofa, krenuo iz drugog ili čak trećeg kruga.

0
0

1 Komentara

  1. Na ovaj nacin ne kaznjavaju se ti klubovi, vec njihovi protivnici. Tako je pre vise godina Milan bio izbacen, pa u poslednji cas vracen i Zvezda je odmah igrala sa njima, iako to nije bilo objektivno. Ako se kaznjavaju, onda ih treba izbaciti iz sledece sezone da ne igra nijedan klub. To je prava kazna, a izgubice i klupski i nacionalni koeficijent. Sve drugo je kazna za siromasnije klubove.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter