0
Evropske lige

SKANDAL U ŠPANIJI: Policija izvukla pozive o nameštanju utakmica, Hetafe obećao Viljarealu 1,8 miliona evra!

Objavljeno: 15.05.20 u 16:04

Fudbalski skandal potresa Španiju, policija izvukla telefonske razgovore glavnih aktera afere.

Imali smo ‘Kalčopoli’, došao je red na ‘Primerapoli’. Policija je prisluškivala pozive pojedinih klubova i otkrila nameštanja u poslednjem kolu prošle sezone. Tužilaštvo je pokrenulo istragu oko mečeva Valjadolid – Valensija i Hetafe – Viljareal.

Naime, Valensiji je bila potrebna pobeda kako bi se sa četvrtog mesta plasirala u Ligu šampiona i slavila je protiv Valjadolida 2:0. Hetafe je čekao kiks ‘slepih miševa’ vodio je sa 2:1, ali je pred sam kraj meča primio gol za 2:2. Ipak, Madriđani nisu bili čisti, u ceo skandal umešan je njihov napadač Horhe Molina. Policija je pronašla sve poruke napadača od 15. do 31. maja.

U celu priču su umešani još Karlos Aranada, Pako Esteban i trener u mlađim kategorijama Viljareala Migel Tenja. Navodno, Aranda je tražio od Estebana da kontaktira kapitena Hetafea Horhea Molinu da vidi da li je sve završeno kako bi mogao da se kladi.

ARANDA: Kakav si sa kapitenom Hetafea? Saznaj da i su se dogovorili častiću te lepim parama za letovanje?

ESTEBAN: Dobar sam sa Molinom.

Esteban je potom pozvao Aranadu i rekao mu da će ga Molina zvati. Aranda je poručio da obojicu čeka po 10 hiljada evra.

– Dobićete po 10 hiljada evra. Možda i više. Kvota je trenutno mala. Oko 1.20 – 1.30, stavili smo 100 hiljada evra na ‘keca’. Pokušavamo da budemo dobri 80 hiljada evra. Od toga vama sledi po 10 hiljada. Ako napravimo više biće i po 15 hiljada – rekao je Aranda.

Esteban je nedugo zatim pozvao Arandu.

– Saznao sam da je Hetafe dao oko dva miliona evra sedmorici igrača Viljareala. Molina je rekao da ne žele probleme, da će ih Viljareal pustiti – rekao je Esteban, na šta je usledilo pitanje Arande:

– Jel si siguran? Pobeda im ne garantuje Ligu šampiona. Odakle im toliki novac?

Esteban je završio.

– Da. Završeno je. Dobiće po 1,8 miliona evra da pobede. Jasno sve kao dan. Ali, ne govori nikome. Ovo je samo za nas. Hetafe ovu utakmicu mora da kupi ako želi da pobedi i ponada se Ligi šampiona. Ako je ne kupe Viljareal će igrati da osvoji bodove. Ne mogu svi igrači da se kupe, ali Molinin menadžer je i agent trenera mlađih kategorija Viljareala Tenja, preko njega će sve završiti. Čim Hetafe plaća Viljareal, platiće i Valjadolid da ne izgube. To će ih koštati tri miliona evra, a plasman u Ligu šampiona vredi 40 miliona evra – rekao je Esteban.

Olakšavajuća okolnost po Horhea Molinu i Hetafe mogao bi da bude rezultat meča sa Viljarealom 2:2. ‘Kec’ nije došao!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter