0
Evropske lige

FOTO: Premijer liga

DOBRE VESTI: Britanska Vlada pomaže da se Premijer liga nastavi u junu

Objavljeno: 14.05.20 u 21:25

Britanska vlada želi da pomogne Premijer ligi da nastavi takmičenje u junu, ali želi da finansije teku čitavim engleskim fudbalom i da više publike može da gleda prenose utakmica.

Sekretar za kulturu Oliver Dauden razgovarao je danas da engleskim fudbalskim čelnicima, u sklopu popuštanja restriktivnih mera u vezi sa pandemijom korona virusa.

Sportska takmičenja će zbog pandemije biti održana bez prisustva publike.

Sva nadmetanja prekinuta su u martu.

– Vlada otvara vrata da se takmičarski fudbal na bezbedan način vrati u junu. Ovo bi trebalo da uključuje širi pristup navijačima, kako bi gledali direktne prenose i osigura da finansije dobijene od nastavka takmičenja podrže širu fudbalsku porodicu – naveo je Dauden.

On je u saopštenju naveo da fudbalske vlasti moraju da završe planove pre nego što dobiju dozvolu nadležnih da liga može da se nastavi.

Kao mogući datum povratka Premijer lige navodi se 12. jun, a igrači bi sa treninzima mogli da krenu naredne nedelje.

Fudbaleri i dalje moraju da održavaju distancu na treninzima, ali očekuje se da će dobiti odobrenje za fizički kontakt ako ne dođe do povećanja broja zaraženih korona virusom.

Ukoliko se Premijer liga vrati ove sezone, to će biti sjajno za sve ljubitelje fudbala.

Podsetimo, Bundesliga startuje u subotu 16. maja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter