Sporting iz Lisabona zainteresovan je za fudbalera Crvene zvezde Njegoša Petrovića.

Slavni portugalski klub spreman je da mladog vezistu crveno-belih plati četiri miliona evra, saznaje ‘Informer‘.


Ponudu Zvezdi je doneo jedan srpski menadžer, ali mu je odgovoreno da transfer može da se realizuje tek kada crveno-beli završe evropske kvalifikacije.

Pored toga što je Petrović potreban Zvezdi za plasman u Ligu šampiona, a crveno-belima nedostaje jedna pobeda za novu titulu prvaka države, na Marakani veruju da bi mu u tom slučaju cena znatno skočila.

– Tačno je da postoji interesovanje Sportinga za Petrovića, ali sve je to još daleko od realizacije. Njegoš je mlad i perspektivan igrač pred kojim je sjajna karijera i nećemo ga pustiti tek tako. Predstoje nam evropske kvalifikacije. Tek nakon toga bi mogao da ide, i to samo u slučaju da igrač i mi budemo zadovoljni ponudom. Nije Sporting jedini koji ga traži. Za njega se raspitivao i Real Sosijedad, tako da smo u mogućnosti da pregovaramo i podižemo cenu – objasnio je izvor ‘Informera’, koji je dodao da bi Crvena zvezda u tom slučaju mogla da dobije milion više i 15 odsto od naredne prodaje.

Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela potvrdio je da ima ponuda za mladog defanzivnog vezistu.

– Mnogo skauta prati Zvezdine mlade igrače. Istina je da postoji interesovanje za Njegoša Petrovića, ali ne mogu da kažem o kojem je klubu reč. Osim njega, imamo fudbalere kao što su Veljko Nikolić i Željko Gavrić. I za njih se klubovi raspituju, s tim da još ne stižu ponude – rekao je Mrkela.