0
Evropske lige

Foto: Screenshoot

KATASTROFA U KAZAHSTANU: Klub suspendovao plate igrača, četvorica Srba na ivici egzistencije!

Objavljeno: 13.05.20 u 21:16

Fudbaleri kazahstanskog Kaspija tek što su se vratili sa pauze, a već se suočavaju sa velikim problemima!

Ekipa Kaspija odbija da isplati plate svojim fudbalerima. Oni koji ne treniraju, neće dobiti plate, poručuju iz kluba, a ta odluka posebno je teško pala srpskim fudbalerima, Marku Miloševiću, Aleksandru Stanisavljeviću, Bojanu Kovačeviću i Stefanu Bukorcu.

Teška situacija ujedinila je fudbalere koji su se oglasili zajedničkim saopštenjem. ,

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Goalkz.kz (@goalkz_official) on

– Mi, igrači i trenerski štab Fudbalskog kluba Kaspi, želimo ovim putem da ukažemo na probleme sa kojima se suočavamo u prethodnom periodu. Uz puno uvažavanje vanredne situacije i mera koje su usledile nakon uvodjenja karantina, želeli bismo da imamo jednak tretman kao i sve naše kolege u Kazahstanu. Nakon uvodjenja vanrednog stanja, dobili smo pismeno dopis od kluba u kojem smo obavešteni da nam se ugovori stopiraju dok traje vanredno stanje. U medjuvremenu, dobili smo jasne instrukcije od strane FIFA da se nikakve jednostrane promene ugovornih obaveza ne mogu opravdati, čak ni u ovakvim situacijama. Do danas nismo dobili ni poziv, a kamoli predlog za rešavanje nastalog problema. Prema informacijama koje imamo, jedina smo ekipa u kojoj su ugovori zamrznuti i kojoj ništa neće biti uplaćeno u periodu karantina. Ne treba da naglašavamo da nisu samo naše sudbine u pitanju, već i sudbine naših porodica koje žive od naših prihoda. Bez obzira na pomenutu reakciju, svi igrači su u prethodnom periodu profesionalno, individualno, izvršavali zadatke , trenirajući po planu stručnog štaba, koji je svakodnevno kontrolisao izvodjene. Nakon dopisa od strane Fudbalske federacije Kazahstana, o dozvoli početka trenažnog procesa na otvorenim terenima, očekivali smo da će sve krenuti da ide ka napred, u smislu normalizacije odnosa i rešavanja problema. Medjutim, tu smo naišli na novi problem koji nas isto stavlja u neravnopravni odnos sa svim ostalim kolegama i ekipama u Premijer ligi. Nakon prvog održanog treninga na stadionu FK Kaspi, 12.5.2020. stigla nam je zabrana nastavka trenažnog procesa, čime postajemo i jedina ekipa Premijer lige koja u datom momentu ne trenira i koja nema dozvolu da nastavi trenažni proces. Svim prethodno navedenim mi se dovodimo u neravnopravni položaj u odnosu na ostale i primorani smo da se javno oglasimo i potražimo pomoć. Sada su u pitanju i naše karijere i naše sudbine jer nam je i ukinut prihod i oduzeto pravo na rad. Iskreno se nadamo da će nadležni organi brzo reagovati i omogućiti nam da nesmetano svojim radom doprinesemo novom uspehu FK Kaspi koji nakon 19 godina igra Premijer ligu. To zaslužuje i ovaj grad i armija navijača ovog kluba – piše u saopštenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter