0
Domaći fudbal

FOTO: FK VOŽDOVAC

EDIN AJDINOVIĆ: Voždovac je jedan od retki klubova koji daje šansu mladim igračima!

Objavljeno: 13.05.20 u 17:13

Edin Ajdinović pristigao je na ‘Krov’ u zimskom prelaznom roku sa epitetom velikog talenta na kojeg će se u budućnosti najozbiljnije računati.

Nažalost, igrač rođen 2001. godine nije bio u mogućnosti da pokaže navijačima sav raskoš svog talenta jer se isprečila već dobro poznata pandemija Koronavirusa zbog koje je fudbal stao na skoro celoj planeti.

Ajdinović je ponikao u omladinskoj školi Crvene zvezde i kao jedan od najvećih talenata potpisao je profesionalni ugovor sa crveno-belima, a zatim bio prosleđen u Voždovac na pozajmicu gde je nastupao za omladince i pokazao veliki potencijal.

Samo šest meseci je bilo potrebno da se Ajdinović totalno uklopi u ambijent koji vlada u Voždovcu, da pruži fenomenalne partije u dresu omladinaca koji su ove sezone najveće iznenađenje omladinske lige Srbije i da natera čelnike Voždovca da načine konkretne poteze ka njegovom dovođenju u svoje redove.

Prošlog leta sam došao u Voždovac kao pozajmljen igrač i iskreno bio sam prezadovoljan uslovima rada, trenerima i saigračima. Takoreći, kompletnom atmosferom koja vlada u klubu. Nisam mogao ni da zamislim da postoji ovakav klub i jako sam srećan što sam sada i zvanično igrač Voždovca. – izjavio je prilikom zimskog transfera mladi Ajdinović.

Zbog situacije sa Koronavirusom nije još uvek debitovao za prvi tim ‘Zmajeva‘, ali ako uzmemo u obzir talenat i radnu etiku ovog mladog igrača, nema sumnje da je to samo pitanje vremena.

Voždovac je jedan od retkih klubova koji pruža pravu priliku mladim fudbalerima i mislim da je sjajna sredina za razvoj mladih igrača, kao i za moj naravno. Iskreno se radujem nastavku prvenstva i nadam se da ću u preostala četiri meča debitovati i predstaviti se navijačima Voždovca u najboljem mogućem svetlu. Jako je bitno da u naredna četiri meča pokažemo da loši rezultati ostvareni početkom godine nisu realna slika ovog tima i počnemo da podižemo formu za sledeću sezonu. – napominje mladi fudbaler.

Situacija sa karantinom nije lako pala nijednom fudbaleru, ali Ajdinović je morao da svoje misli usmeri i na još jedno za njega jako bitno polje – školu.

Tokom karantina sam radio po planu koji nam je dostavio kondicioni trener, ali naravno da smo svi jedva čekali da opet budemo na terenu. Pored toga imao sam i dosta obaveza oko škole koja je bila prilagođena vanrednom stanju, tako da sam vrlo malo imao slobodnog vremena. Ako ga je i bilo, igrao bih igrice ili čitao knjige.

Upitan da prokomentariše planove i očekivanja za narednu sezonu, mladi veznjak je odgovorio kratko.

Mislim da je bitnije da se prvo dobro spremimo za naredna četiri meča jer nam dolaze nakon specifične situacije, i kada svi budemo zdravi i zadovoljni urađenim u ovoj sezoni možemo da se okrenemo narendim izazovima. – poentirao je na kraju Ajdinović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter