1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

RUSKI VOJNI STRUČNJACI OBIŠLI ‘MARAKANU’: Čast nam je što smo mogli da pomognemo srpskom narodu!

Objavljeno: 12.05.20 u 17:20

Fudbalski klub Crvena zvezda danas je ugostio združeni odred Ministarstva odbrane Rusije koji je za vreme Vanrednog stanja dezinfikovao bolnice i druge objekte širom Srbije.

Tom prilikom gosti iz Rusije posetili su naš muzej, uverili se u veličinu našeg kluba i dobili prigodne poklone.

U teškim situacijama kao što je ova, važno je pokazivati ljudsku veličinu i humanost na globalnom niovu. Upravo to je pokazao tim sastavljen od ruskih lekara, epidemiologa i stručnjaka za dezinfekciju koji je delovao širom Srbije u toku Vanrednog stanja izazvanom pandemijom COVID 19 virusa. Ruski stručnjaci za dezinfekciju su danas obišli stadion „Rajko Mitić“ i imali priliku da se u muzeju upoznaju sa punim vitranama trofeja koje je klub osvojio tokom svoje duge i bogate istorije.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović nije krio zadovljstvo zbog posete uvaženih gostiju. Zahvalio im se na pomoći u ovako teškim i vremenima podsetivši na neraskidivo prijateljstvo dva naroda, napominjući da je u prošlosti i predsednik Rusije Vladimir Putin posetio stadion „Rajko Mitić“, a da je generalni sponzor, ruska kompanija Gazprom.

General-major Mihail Černišov koji predvodi združeni odred Ministarstva odbrane Rusije zahvalio se na gostoprimstvu i istakao:

– Velika nam je čast što smo imali priliku da pomognemo srpskom narodu u ovako teškoj situaciji za ceo svet. Borba protiv neprijatelja kao što je korona virus ujedinila je sve nas i to je bio jedini način da iz ove situacije izađemo kao pobednici. Svi članovi odreda su prvi put posetili Srbiju, ali ako govorimo o sportu kako reprezentativnom, tako i klupskom svi smo upućeni u uspehe koje je Srbija postizala. Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku uživo da se uverimo u veličinu Crvene zvezde i da obiđemo stadion „Rajko Mitić“.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter